Articole despre 'portocale'

O portocală pe zi ține oftalmologul departe!

// Adaugă comentariu

Un studiu realizat de Westmed Institute for Medical Research și publicat în anul 2018 în „American Journal of Clinical Nutrition”, sugerează că o portocală pe zi ar putea proteja ochii de bolile asociate cu înaintarea în vârstă. Comparativ cu non-consumatorii, […]

CARDIACII ar trebuie să consume 2-3 PORTOCALE pe zi

// 4

Fructele și legumele proaspete sunt o parte importantă din dieta unei persoane cu probleme cardiace. Asociația Americană a Inimii recomandă opt sau mai multe porții de fructe și legume pe zi. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, și sărace […]

Remediu LAXATIV natural din coji de PORTOCALE

// Adaugă comentariu

În coaja fructelor și a unor legume este concentrată cea mai mare parte a nutrienților. Culorile intense ale fructelor și legumelor dau mărturie despre prezența unei cantități mari de pigmenți cu proprietăți antioxidante. Pe lângă antioxidanți, cojile fructelor și legumelor […]

Vin de PORTOCALE – rețete și beneficii

// Adaugă comentariu

Vinul de portocale este un tonic și aperitiv minunat, dar poate fi consumat și ca un produs medicinal. Vinul de portocale se prepară acasă foarte ușor. Este anti-infecțios, diuretic, laxativ, sangvin, tonic general și fluidifiant. Este recomandat în astenie, anorexie, […]

Cura cu Portocale – Slăbire, Remineralizare, Detoxifiere

// 2

Portocalele sunt o desfătare pentru fiecare dintre noi în sezonul rece. Dincolo de gustul răcoritor și aromat, portocalele ne oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului nutritiv bogat. Multe femei consumă portocale zilnic pentru a slăbi și a-și […]

PORTOCALELE – beneficii și tratamente naturiste

// 2

Portocalul (Citrus aurantium var. dulcia) este un pom originar din Asia. Popoarele orientale consideră portocalele fructe capabile să regleze energia vitală a corpului. Chinezii recomandă portocalele ca medicament pentru tulburări gastro-intestinale, flatulență și detoxifiere. Portocalele – proprietăți Portocalele, un fruct împachetat […]

Dulceață de Morcovi cu Portocale – Rețetă

// 1

Morcovii sunt printre cele mai versatile legume din lume, disponibili în toate anotimpurile, fiind numite pe bună dreptate o rădăcinoasă universală. Rădăcina de morcov este partea principală comestibilă, care poate fi consumată crudă, sub formă de suc, la salate, la […]