Brioșe cu portocale și ovăz – fără zahăr și făină de grâu

Dacă aveți portocale în casă și fulgi de ovăz, transformați-le în niște brioșe gustoase, de post. Nu conțin zahăr rafinat, nici făină de grâu.

Sunt bogate în fibre și proteine vegetale. Au o textură fragedă, ușor umedă. Le puteți servi la micul-dejun deoarece sunt destul de sățioase, sau ca desert ori gustare între mese. 

Briose cu portocale si ovaz - fara zahar si faina

Briose cu portocale si ovaz – fara zahar si faina

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Ai 2 banane și ovăz în casă? Fă aceste brioșe fără zahăr și făină!
Brioșe din hrișcă și mere – fără gluten și zahăr
Brioșe cu afine fără zahăr, făină sau ulei (vegan)

Briose cu ovaz si portocale

Briose cu ovaz si portocale

Briose din portocale si fulgi de ovaz

Briose din portocale si fulgi de ovaz

Briose din ovaz, portocale si banana

Briose din ovaz, portocale si banana

Briose de ovaz si portocale

Briose de ovaz si portocale

Briose cu portocale si ovaz - fara zahar si faina

Brioșe cu portocale și ovăz fără zahăr

Postolache Ana Maria
Categorie Breakfast, Dessert, Snack
Servings 17 brioșe

Ingrediente
  

  • 2 portocale medii
  • 1 banană mare
  • 200 g de fulgi de ovăz
  • 2 linguri de tărâțe de psyllium
  • 1 1linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de semințe de in + 6 linguri de apă fierbinte
  • 250 ml de apă minerală
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 40 g de miez de nucă
  • 1 lingură de stafide
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de scorțișoară, alte esențe

Mod preparare rețetă
 

  • Turnați sucul obținut într-un bol. Adăugați apa minerală, fulgii de ovăz, stafidele și nucile mărunțite (dacă folosiți). Amestecați bine și lăsați compoziția 10 minute, ca să se umfle ovăzul.
  • Pregătiți acum „oul” sau liantului acestei rețete, care se face din semințe de in. Dați semințele de in prin râșnița electrică de cafea și măcinați-le într-o pulbere fină.
  • Puneți-le într-un pahar și turnați peste ele apa fierbinte. Adăugați un praf de bicarbonat și amestecați bine. În câteva secunde totul se va transforma într-o pastă groasă, care arată ca o maia dospită.
  • După ce fulgii de ovăz s-au înmuiat, adăugați peste ei banana pisată, uleiul, tărâțele de psyllium, pasta de semințe de in, sarea, praful de copt și scorțișoara. Amestecați totul foarte bine.
  • Ungeți formele brioșelor cu o pensulă înmuiată în ulei. Puneți circa 2 linguri de compoziție în fiecare brioșă, sau cât încape. Trebuie să le umpleți pe trei sferturi. Nivelați deasupra cu dosul unei lingurițe.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați brioșele 20-40 de minute, sau până când se rumenesc.
  • Scoateți tava din cuptor și brioșele din formă. Eu am folosit forme din silicon și au ieșit foarte ușor. Lăsați-le să se răcească complet înainte de a le servi.
  • Păstrați-le în frigider, într-o caserolă cu capac.

2 comentarii

  1. Ai precizat la lista de ingrediente o banana însă in modul de preparare nu ai integrat o nicaieri

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.