Brioșe cu portocale și ovăz – fără zahăr și făină de grâu
Dacă aveți portocale în casă și fulgi de ovăz, transformați-le în niște brioșe gustoase, de post. Nu conțin zahăr rafinat, nici făină de grâu.
Sunt bogate în fibre și proteine vegetale. Au o textură fragedă, ușor umedă. Le puteți servi la micul-dejun deoarece sunt destul de sățioase, sau ca desert ori gustare între mese.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Ai 2 banane și ovăz în casă? Fă aceste brioșe fără zahăr și făină!
Brioșe din hrișcă și mere – fără gluten și zahăr
Brioșe cu afine fără zahăr, făină sau ulei (vegan)
Brioșe cu portocale și ovăz fără zahăr
Ingrediente
- 2 portocale medii
- 1 banană mare
- 200 g de fulgi de ovăz
- 2 linguri de tărâțe de psyllium
- 1 1linguriță de praf de copt
- 2 linguri de semințe de in + 6 linguri de apă fierbinte
- 250 ml de apă minerală
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de ulei
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- 40 g de miez de nucă
- 1 lingură de stafide
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de scorțișoară, alte esențe
Mod preparare rețetă
- Turnați sucul obținut într-un bol. Adăugați apa minerală, fulgii de ovăz, stafidele și nucile mărunțite (dacă folosiți). Amestecați bine și lăsați compoziția 10 minute, ca să se umfle ovăzul.
- Pregătiți acum „oul” sau liantului acestei rețete, care se face din semințe de in. Dați semințele de in prin râșnița electrică de cafea și măcinați-le într-o pulbere fină.
- Puneți-le într-un pahar și turnați peste ele apa fierbinte. Adăugați un praf de bicarbonat și amestecați bine. În câteva secunde totul se va transforma într-o pastă groasă, care arată ca o maia dospită.
- După ce fulgii de ovăz s-au înmuiat, adăugați peste ei banana pisată, uleiul, tărâțele de psyllium, pasta de semințe de in, sarea, praful de copt și scorțișoara. Amestecați totul foarte bine.
- Ungeți formele brioșelor cu o pensulă înmuiată în ulei. Puneți circa 2 linguri de compoziție în fiecare brioșă, sau cât încape. Trebuie să le umpleți pe trei sferturi. Nivelați deasupra cu dosul unei lingurițe.
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați brioșele 20-40 de minute, sau până când se rumenesc.
- Scoateți tava din cuptor și brioșele din formă. Eu am folosit forme din silicon și au ieșit foarte ușor. Lăsați-le să se răcească complet înainte de a le servi.
- Păstrați-le în frigider, într-o caserolă cu capac.
Ai precizat la lista de ingrediente o banana însă in modul de preparare nu ai integrat o nicaieri
Am omis. Se adaugă și ea în compoziție, după ce a fost pisată.