Budincă din pâine și lapte la blender – desert indian simplu și hrănitor

Această budincă din pâine și lapte se prepară foarte ușor. Dacă aveți câteva felii de pâine învechită sau uscată, le puteți utiliza la această rețetă.

Rezultatul este o budincă delicioasă, cremoasă, care va fi pe placul celor mari și celor mici deopotrivă. Seamănă cu șarlota, doar că nu conține ouă.

Budinca din paine si lapte, la blender

Imagine cu rol ilustrativ: Budinca din paine si lapte, la blender: Vectonauta

Budincă din pâine și lapte – rețetă

Ingrediente

  • 3 felii de pâine
  • 300 ml de lapte
  • 100 g de zahăr
  • 3 linguri de amidon
  • 2 lingurițe de gelatină agar
  • 1 linguriță de unt

Mod de preparare

Puneți cele trei felii de pâine una peste alta. Tăiați marginile (cojile) și păstrați doar miezul.

Rupeți miezul și puneți-l în vasul blenderului împreună cu 100 ml de lapte. Mixați bine până când rezultă o compoziție omogenă, fără bucăți de pâine.

Transferați compoziția într-o crăticioară. Adăugați restul de lapte (200 ml), zahărul, amidonul, gelatina agar. Amestecați foarte bine cu un tel.

Puneți vasul pe foc și amestecați des. Gătiți crema la foc mic până când se îngroașă. Consistența trebuie să fie ca cea de budincă. 

Spre final adăugați untul și omogenizați. Când acesta s-a topit, turnați crema în forma dorită. Puteți folosi un vas pătrat sau rotund, din sticlă, ceramică, etc. Sau puteți folosi forme individuale.

Bateți vasul de masă pentru a înlătura golurile de aer. Lăsați budinca să se răcească, apoi dați-o în frigider. Trebuie să stea minim o oră la rece, pentru a se închega complet.

Dacă stă o noapte în frigider, a doua zi va avea o textură mai fermă și o aromă mai bogată.

Cât timp budinca se răcește la temperatura camerei, o puteți decora cu diverse ingrediente. Autoarea rețetei a folosit fistic mărunțit și petale de trandafir uscate.

Aceste decorațiuni sunt specifice deserturilor indiene. Însă voi puteți folosi orice doriți, precum nuci și stafide, sau puteți lăsa budinca simplă, așa cum este.

După ce s-a închegat, răsturnați budinca pe un platou, sau o puteți tăia direct în vasul în care a stat. Autoarea rețetei a tăiat budinca în pătrate. Se servește cu lingurița.

Note și sugestii

Zahărul poate fi înlocuit cu un îndulcitor non-caloric, precum stevia sau eritritol. 

Dacă vreți să dați acestei budinci o aromă distinctă, puteți adăuga vanilie, rom, esență de migdale, portocală etc. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care vi le recomand:

Budincă proteică din ouă și apă, fără zahăr, făină și lactate – diabet, keto, cură de slăbire
Budincă surprinzătoare din kaki și cacao – doar 2 ingrediente!
Budincă de cafea – în varianta de post
Budincă din cozonacul rămas de la sărbători

Sursă rețetă: N’Oven Cake & Cookies, Milk custard pudding recipe: https://www.youtube.com/watch?v=v3JGyTyoWHI&ab_channel=N%27Oven-Cake%26Cookies

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.