Agar sau agar-agar este o substanță gelatinoasă care poate fi folosită în locul gelatinei alimentare animale. Este o alternativă bună și pentru vegană, întrucât este obținută din alge marine. Încheagă preparatele mai rapid și mai tare decât gelatina obișnuită. Însă […]
Articole despre 'agar'
Tort de post de afine și ciocolată – fără zahăr, făină, ulei, fără coacere
Dacă aveți nevoie de o rețetă de tort de post sănătos, încercați rețeta mea de tort cu afine. Nu conține zahăr rafinat, nici făină, nici ulei. Nu necesită coacere în cuptor. Aveți nevoie doar de un blender cu viteză mare. […]
Cu ce și cum să înlocuiești ouăle în rețetele de post (exemple concrete)
Unii se tem să țină post din cauză că nu știu ce să mănânce. Există numeroase alternative pe care le puteți folosi, inclusiv la gătit. Unul din ingredientele cele mai indispensabile în rețete este oul. Chiar dacă pare imposibil să […]
Budincă din pâine și lapte la blender – desert indian simplu și hrănitor
Această budincă din pâine și lapte se prepară foarte ușor. Dacă aveți câteva felii de pâine învechită sau uscată, le puteți utiliza la această rețetă. Rezultatul este o budincă delicioasă, cremoasă, care va fi pe placul celor mari și celor […]
Gem rapid rapid, cu gelatină naturală agar-agar
Agar-agar este o gelatină naturală, obținută din alge marine. Nu are miros, nici gust, nu conține grăsimi, nici calorii. Datorită faptului că este vegetală și gelifică mult mai bine decât gelatina de origine animală, poate fi folosită la închegarea gemurilor, […]
AGAR-AGAR – gelatina vegetală care încheagă de 7 ori mai tare decât gelatina obișnuită
Agar-agar este un produs gelatinos, extras din alge marine roșii, numite agarofite. A fost descoperită în Japonia acum câteva sute de ani. Are o putere foarte mare de gelificare comparativ cu gelatina din colagen animal. Agar-agar conține multe fibre, calciu […]