Eclere cu ciocolată – fără zahăr și făină (keto, diabet)

Dacă vă plac eclerele de ciocolată, vă propun o variantă mult-îmbunătățită față de cea clasică. Mai exact, vă arăt o rețetă de eclere de ciocolată fără zahăr și făină.

Da, ați citit bine. Este posibil să facem în casă o prăjitură sănătoasă, fără ingrediente nocive.

Eclere cu ciocolata - fara zahar si faina

Imagine cu titlu sugestiv: Eclere cu ciocolata – fara zahar si faina: Kamran Aydinov

Așa cum spuneam și în alt articol, dacă vă doriți un desert care nu conține zahăr, nici făină sau alți carbohidrați rafinați, căutați rețete practicate în dieta ketogenică (keto).

Acestea sunt făcute de obicei din lactate, ouă, îndulcitori non-calorici și făinuri din semințe sau nuci. Au un conținut minim de carbohidrați, un conținut bogat în grăsimi și un conținut moderat de proteine.

Aceste eclere de ciocolată keto satisfac nevoia de dulce fără să crească nivelul zahărului din sânge. Din acest motiv sunt potrivite și pentru dieta diabeticilor.

Le recomandăm și persoanelor care au intoleranță la gluten sau au început o dietă fără zahăr.

Eclere cu ciocolată keto – rețetă

Ingrediente pentru aluat:

  • 60 g de făină de migdale
  • 10 g de făină de cocos
  • 10 g de tărâțe de psyllium
  • 75 g de smântână pentru frișcă
  • 50 g de unt
  • 2 ouă medii (la temperatura camerei)
  • 100 ml de apă
  • 2 g de praf de copt
  • ½ lingură (5 g) de stevia sau eritritol
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru cremă

  • 125 g de smântână pentru frișcă
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri (30 g) de unt
  • 4 linguri (20 g) de stevia sau eritritol
  • ½ linguriță de gumă xantan
  • 1 praf de sare
  • extract de vanilie, după gust

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

  • 60 g de ciocolată neagră (fără zahăr)
  • 80 ml de smântână pentru frișcă
  • ½ lingură de stevia sau eritritol

Mod de preparare

Mai întâi pregătiți aluatul pentru cojile de eclere.

Aluatul

Amestecați toate ingredientele (fără ouă) într-o crăticioară. Puneți pe foc mic și gătiți bine, până rezultă o bilă de aluat gros, care nu se mai lipește de pereți.

Transferați-l într-un bol și după ce s-a răcorit, adăugați ouăle pe rând. Amestecați cu un tel, până se incorporează bine ouăle.

Lăsați aluatul în repaos 10 de mintute, apoi puneți-l în poș și formați cojile de eclere. Se coc 20 de minute, sau până se umflă și devin ușor aurii. În continuare, pregătiți crema pentru umplerea eclerelor.

Crema

Puneți smântâna într-o crăticioară, la foc mediu. Aduceți la punctul de fierbere, amestecând des.

Într-un bol, bateți gălbenușurile cu o furculiță. Turnați treptat (în fir) smântâna fierbinte, amestecând energic cu un tel. Procedând astfel veți tempera ouăle și veți preveni gătirea lor.

Transferați compoziția din nou în cratiță și aduceți la punctul de fierbere, amestecând constant.

Adăugați untul, îndulcitorul, sarea și guma xantan. Amestecați cu telul până la omogenizare. Crema trebuie să devină groasă.

Turnați-o într-un bol și acoperiți-o cu folie de plastic. Folia se lipește direct pe cremă, pentru a împiedica formarea unei pelicule groase. Se dă apoi la frigider pentru minim o oră, sau până când se întărește.

Asamblare

Când cojile de eclere și crema s-au răcit, le puteți asambla. Cojile se umplu cu crema (folosind un poș) și se așează pe o tavă.

Se fac câteva găuri în coaja de la bază cu un cuțit și se umplu cu cremă. Sau puteți tăia cojile în două și să le umpleți cu lingura, făcându-le sandviș. Când eclere sunt gata umplute, puteți pregăti glazura.

Glazura de ciocolată

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Adăugați smântâna și îndulcitorul. Dați la microunde pentru 30 de secunde, sau până când ciocolata se topește. Amestecați la fiecare 10 secunde. Glazura trebuie să fie fină și lucioasă. Dacă este prea groasă, mai adăugați smântână.

Înmuiați eclerele cu partea de sus în glazura de ciocolată. Lăsați excesul să se scurgă pe un grătar sau pe o hârtie de copt. Dacă nu vreți ca eclerele să fie complet acoperite cu ciocolată, glazurați-le doar puțin.

Dați-le la frigider până se întărește ciocolata. Se păstrează la rece. Poftă bună!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

Eclere dietetice care se topesc în gură, fără zahăr și făină – calorii mai puține!
“Eclere” rapide, fără foc, cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Aluatul magic pentru sărbători din 2 ingrediente pentru zeci de rețete
Cremă de portocale fără făină, amidon sau ouă – 2 rețete uimitoare!
Prăjitură fragedă cu brânză și iaurt, fără făină

Sursă rețetă: Rally Rus, Best keto chocolate eclair recipes low-carb custard filling: https://coachrallyrus.com/keto-recipes/best-keto-dessert-keto-chocolate-eclairs-sugar-free-gluten-free/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.