Cremă de portocale fără făină, amidon sau ouă – 2 rețete uimitoare!

Crema de portocale făcută după rețetele de mai jos este ideală pentru prăjiturile sau torturile pe care le pregătim la sărbătorile de iarnă.

Însă fiindcă este atât de gustoasă, o puteți mânca goală, așa cum este. Este un desert simplu și rapid, cu mai puține calorii decât deserturile tradiționale.

Crema de portocale fara faina, amidon sau oua

Crema de portocale fara faina, amidon sau oua: Freepik.com

Crema de portocale se prepară foare ușor și din ingrediente puține. Nu trebuie să folosiți ouă, făină, amidon sau budinci pentru a o închega.

Prima rețetă se face cu smântână, iar a doua cu ciocolată.

Cremă de portocale – rețeta 1

Ingrediente

  • 270 ml de smântână grasă (35%)
  • 2 portocale organice (bio)
  • 50 g de zahăr brut (sau alt îndulcitor)

Mod de preparare

Dați portocalele prin răzătoare pentru a colecta coaja. Puneți smântâna într-un ibric sau într-o crăticioară. Adăugați zahărul și amestecați bine cu un tel, până când acesta se dizolvă.

Așezați vasul pe foc și puneți capacul. Aduceți smântâna la punctul de fierbere. Între timp, stoarceți cele 2 portocale și colectați sucul.

Când smântâna a început să clocotească, stingeți focul și adăugați sucul de portocale. Amestecați bine și la final puneți coaja de portocală.

Turnați crema într-un bol sau într-un poș și lăsați-o la răcorit. Se dă apoi în frigider până se răcește complet. După o oră de stat în frigider se transformă într-o cremă fină, ca un mousse.

Cremă de portocale cu ciocolată – rețeta 2

Ingrediente

  • 150 g de ciocolată neagră (min. 75% cacao)
  • 200 ml de suc de portocale

Mod de preparare

Rupeți ciocolata bucăți și topiți-o la bain-marie. Când a devenit lichidă, turnați sucul proaspăt de portocale.

Amestecați ușor cu un tel, până când sucul se incorporează bine în ciocolată. Lăsați amestecul la răcorit, apoi dați-l în frigider.

Cu cât stă mai mult, cu atât crema se întărește mai mult și devine mai fermă. Dacă vreți să o serviți ca atare (ca un mousse), lăsați-o să stea la rece o oră.

Note și sugestii

Ambele rețete de cremă pot fi făcute fără zahăr. În prima rețetă zahărul tos poate fi înlocuit cu alt îndulcitor, precum eritritol, zahăr de cocos, zahăr de curmale sau stevia.

În a doua rețetă puteți folosi o ciocolată neagră fără zahăr, cu îndulcitori (ex. stevia, manitol etc.).

Sucul de portocale poate fi înlocuit cu suc de lămâie, ananas, rodii, afine sau alt suc de fructe care vă place. Astfel veți obține creme cu arome (și culori) diferite. Sucul poate fi înlocuit cu fructe pasate sau piureuri de fructe. Găsiți câteva rețete mai jos.

O altă sugestie este să folosiți cafea sau ness gata preparat.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:

Tartă din pere și ciocolată – doar 2 ingrediente!
Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – fără făină, fără zahăr
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină – doar 2 ingrediente!
Tartă cu dovleac și ciocolată – doar 2 ingrediente

Surse articol:

1. Un Jour Une Recette, Cremă de portocale fără ouă, amidon sau făină: https://www.youtube.com/watch?v=ovW2LC8HaTg&ab_channel=UnjourUnerecette
2. Un Jour Une Recette, Suc de portocale + ciocolată = cremă de desert cu 2 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=BJtc4g_BeQ0&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.