Pâine din linte verde, fără gluten – surprinzător de pufoasă!

Pâinea este una din sursele principale de carbohidrați din dietă. Cei care vor să mănânce mai puțină pâine albă ar putea lua în considerare această alternativă de pâine din linte.

Se prepară foarte ușor. Nu conține niciun gram de făină de grâu. Este un înlocuitor de pâine potrivit și pentru cei care au intoleranță la gluten sau boala celiacă.

Paine din linte verde, fara gluten – surprinzator de pufoasa

Paine din linte verde, fara gluten – surprinzator de pufoasa

Având mai puțini carbohidrați și zahăr decât pâinea din făină albă, este adecvată și pentru cei care țin cură de slăbire, în cantități mici.

Poate fi inclusă și în alimentația persoanelor cu boli autoimune sau inflamatorii.

Pâine din linte verde – rețetă

Ingrediente

  • 140 g de linte
  • 100 ml de apă
  • 30 ml de ulei de măsline
  • 30 g de tărâțe de psyllium
  • 5 g de praf de copt
  • opțional: 1 linguriță de coriandru măcinat
  • sare, după gust

Mod de preparare

Spălați bine lintea și puneți-o într-un bol cu apă. Trebuie lăsată la înmuiat 8 ore, nu mai mult.

Turnați-o apoi într-o sită și scurgeți bine apa. Puneți lintea hidratată într-un bol înalt. Adăugați 50 ml de apă și pasați-o cu blenderul vertical până se face mărunțește. Adăugați restul de apă și mixați din nou, până se transformă într-o pastă fină.

Incorporați apoi sarea, tărâțele de psyllium, corinadrul și uleiul. Amestecați cu o paletă sau cu o lingură. La final se incorporează praful de copt.

Trebuie să rezulte o pastă grosuță, omogenă. Întrucât se lipește de mâini, va trebui să vă ungeți palmele cu ulei pentru a modela aluatul.

Împărțiți-l în 6-7 bucăți egale. Modelați fiecare bucată între palme sub formă de chifle. Așezați pâinicile în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Puteți presăra câteva semințe deasupra chiflelor, dacă vreți.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute. După ce scoateți tava, lăsați pâinicile să se răcească pe un grătar sau tocător de lemn. Se pot rupe sau tăia felii sau două, pentru sandvișuri sau hamburgeri.

Serviți pâinea din linte cu mâncărurile obișnuite. Are o textură incredibil de pufoasă, la fel ca pâinea cu gluten.

Această textură este dată de tărâțele de psyllium, care sunt obligatorii în rețetele de pâine fără gluten. Fără acestea pâinea va ieși umedă în interior și nu va crește.

Informații nutriționale

Pâinea rezultată din cantitățile date în rețetă conține aproximativ:

  • 200 de calorii
  • 13 g de proteine
  • 50 g de carbohidrați
  • 36 g de fibre

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără gluten:

Pâine fără gluten, din năut crud – pufoasă, fragedă
Pâine fără gluten, din hrișcă și nuci – recomandată în diabet și hipertensiune
Pâine din semințe de in, fără făină – rețetă din 3 ingrediente
Pâine fără gluten din linte roșie uscată – rețetă fabuloasă!

Sursă rețetă: Kochen Familie Cool, Pâinea rapidă de linte a bunicii: https://www.youtube.com/watch?v=TuVob7lBVKs&ab_channel=KochenFamilieCool

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.