Brioșe cu mere, ouă și fulgi de ovăz – fără zahăr, gluten, lactoză

Aceste brioșe cu mere, ouă și fulgi de ovăz sunt un desert de casă pe care îl puteți prepara în câteva minute.

Pe lângă faptul că este simplu și rapid, este și sănătos. Nu conține făină de grâu, nici zahăr rafinat, nici ulei. Se folosește puțin ulei doar pentru a unge formele.

Briose cu mere, oua si fulgi de ovaz – fara zahar, gluten, lactoza

Briose cu mere, oua si fulgi de ovaz – fara zahar, gluten, lactoza: KamranAydinov

Este un desert sau o gustare potrivită pentru cei cu intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau cu un regim fără zahăr. Îl puteți oferi și copiilor.

Brioșe cu mere, ovăz și ouă – rețetă

Ingrediente

  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 2 ouă
  • 2 mere
  • 1 banană
  • 80 g de merișoare sau stafide
  • 80 g de migdale sau nuci
  • 100 ml de apă
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un mini-robot sau în râșnița electrică de cafea. Măcinați-i câteva secunde până se transformă într-o pulbere. Făina de ovăz rezultată se pune într-un bol încăpător.

Curățați merele de coajă, de cotoare și semințe. Tăiați-le bucăți și mărunțiți-le în robot împreună cu apa. Trebuie să obțineți un piure fin.

Acesta se adaugă peste fulgii de ovăz măcinați și se amestecă bine cu o lingură. Se incorporează apoi ouăle și banana pasată.

Migdalele sau nucile se taie mărunt și se adaugă în compoziție împreună cu merișoarele sau stafidele. Amestecați bine.

Ungeți formele de brioșe cu puțin ulei. Dacă folosiți o tavă din silicon sau forme individuale de silicon nu este nevoie să le ungeți.

Distribuiți compoziția în forme și nivelați deasupra cu dosul lingurii. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius. Se lasă circa o jumătate de oră. Stați cu ochii pe ele să nu le ardeți.

Trebuie să se rumenească puțin. Faceți testul cu scobitoarea înainte de a le scoate din cuptor. Se lasă să se răcească, apoi se desprind din forme.

Aceste brioșe sunt neașteptat de fragede și moi, în ciuda faptului că nu conțin gluten sau ulei.

Note și sugestii

Această rețetă conține 4 ingrediente de bază: ouă, ovăz, mere și banane. Celelalte ingrediente sunt opționale.

Pot fi excluse complet sau înlocuite cu alte ingrediente asemănătoare, în funcție de gust sau accesibilitatea la ele.

Banana ține loc de îndulcitor, deci și ea poate fi eliminată. Autoarea rețetei a folosit și un pliculeț de zahăr vanilat pentru îndulcirea brioșelor.

Gustați compoziția înainte de a o coace și vedeți dacă are nevoie de o îndulcire suplimentară. Puteți utiliza un îndulcitor natural fără calorii, precum stevia.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără gluten și zahăr:

Brioșe cu ovăz și kefir (fără zahăr, făină și ulei)
Ai 2 banane și ovăz în casă? Fă aceste brioșe fără zahăr și făină!
Brioșe de ciocolată din quinoa – fără niciun gram de făină!
Brioșe din hrișcă și mere – fără gluten și zahăr

Rețetă preluată din: Przepisy Mimi, Un desert sănătos: https://www.youtube.com/watch?v=5fjgBOHZYfQ&ab_channel=PrzepisyMimi

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.