Două rețete hrănitoare și dietetice cu sfeclă (de post)

Aceste rețete cu sfeclă sunt oferite de un foto-model care are o dietă cât se poate de sănătoasă și hrănitoare.

Meniurile sale sunt o inspirație pentru mulți din cei care vor să slăbească sau să se mențină în formă.

Doua retete hranitoare si dietetice cu sfecla (de post)

Imagine cu titlu sugestiv: Pikisuperstar

Chiar dacă nu sunteți vegan, puteți prepara rețetele de mai jos pentru zilele de post din cursul săptămânii sau de peste an.

Sfecla este o legumă deosebit de valoroasă pentru sănătatea noastră. Din păcate, o consumăm mult prea rar. Din ea putem face diverse salate, paste tartinabile și chiar pâine.

Autoarea ne propune o rețetă de lipie crocantă făcută din sfeclă roșie, semințe și făină de năut. Aceasta poate fi consumată în loc de pâine. Nu are gluten, nici mulți carbohidrați sau calorii.

Pasta tartinabilă din sfeclă este de asemenea potrivită pentru dietele de slăbit.

Poate fi inclusă și în alimentația persoanelor care au boli cardiovasculare sau diabet.

Lipie crocantă la cuptor cu sfeclă și semințe – rețetă

Ingrediente

  • 1 sfeclă potrivită
  • 90 g de făină de năut
  • 3 linguri de semințe de cânepă
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 2 linguri de semințe de susan
  • 2 linguri de tărâțe de psyllium
  • 2 linguri de apă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • ½ linguriță de pudră de usturoi
  • ½ linguriță de rozmarin uscat
  • ½ linguriță de cimbru uscat
  • ¼ linguriță de boia de ardei
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Sfecla trebuie fiartă și pasată fin în robot sau blender. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol încăpător.

Adăugați apoi apa, uleiul și sfecla pasată. Amestecați bine ingredientele, pentru a obține o cocă omogenă.

Puneți-o între două hârtii de copt și întindeți-o într-o foaie subțire (0,5 cm.). Înlăturați foaia de deasupra și transferați-o cu tot cu foaia de dedesubt în tava cuptorului.

Coaceți lipia timp de 25 de minute, sau până când devine ușor aurie deasupra și crocantă.

Se lasă la răcit, până când se prepară crema de sfeclă.

Pastă tartinabilă din sfeclă – rețetă

Ingrediente

  • 2 sfecle medii, crude
  • 130 g de caju
  • 2 felii de măr
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • ¼ linguriță de chimion
  • sucul de la ½ lămâie
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Puneți nucile caju la înmuiat în apă fierbinte pentru 10 minute, apoi scurgeți-le de apă. Puneți-le în vasul robotului de bucătărie cu lama S.

Adăugați sfeclele de coajă curățațte de coajă și tăiate bucăți. Puneți tot acum și restul ingredientelor din listă. Procesați până când rezultă o compoziție fină, fără bucăți de legume.

Transferați pateul obținut într-o caserolă de sticlă cu capac. Se păstrează la frigider.

Această cremă tartinabilă se poate servi cu lipia crocantă de mai sus. Se rupe bucăți și se întinge în pasta de sfeclă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu sfeclă pe care le puteți încerca:

Salata de sfeclă roșie crudă – cu morcov, măr și ardei
Sirop de sfeclă cu lămâie și miere – rețetă pentru sănătatea inimii și a sângelui
Borș cu sfeclă și lobodă ca în Moldova (cu un ingredient secret)
4 rețete de salată din sfeclă roșie pe care trebuie să le notezi

Sursă rețetă: Chloee Vegan, Healthy homemade cracker & pink beetroot cashew cream cheese: https://www.instagram.com/p/CvGOgDPp_Fr/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.