Pască keto fără aluat, bună pentru diabetici – rețeta unui expert în nutriție

Această pască keto fără aluat este o adevărată reușită. Rețeta este creată și recomandată Vered DeLeeuw, antrenor în nutriție din San Francisco.

Majoritatea rețetelor sale sunt axate pe ingrediente fără gluten și cu puțini carbohidrați (low-carb).

Pasca keto diabet - fara aluat, fara zahar si ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Pasca keto fără aluat: Jannoon028

Această versiune de pască este adecvată pentru dieta keto, dieta diabeticilor și a celor care au intoleranță la gluten.

Nu conține nici un fel de făină, nici ulei sau zahăr. Este ideală pentru cei care țin cură de slăbire.

Pască keto fără aluat – rețetă

Nr. de porții: 12 felii
Durată totală de preparare: 75 minute

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Trebuie să le scoateți din frigider cu minim 2 ore înainte de a vă apuca de prepararea rețetei.

Ingrediente

  • 900 g de cremă de brânză
  • 340 g de smântână
  • 4 ouă mari
  • 1 lingură de îndulcitor lichid de stevia (sau 150 g de îndulcitor granulat)
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 lingură de unt pentru ungerea tăvii

Mod de preparare

Întrucât compoziția pentru pasca keto se face foarte repede, puteți aprinde deja cuptorul. Preîncălziți-l la 148 de grade Crlsius.

Fierbeți un ibric de apă și lăsați-o să se răcoarească puțin. Turnați-o apoi într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiunea de 22 x 33 cm. Introduceți tava în cuptor pe raftul cel mai de jos.

Pentru a coace această pască keto, autoarea rețetei a folosit un inel culinar (cu pereți detașabili) cu dimensiunea de 22-23 cm.

Ungeți forma cu unt pe fund și pe pereți. Dacă tava este mai veche, puteți așeza pe fund hârtie de copt.

Puneți crema de brânză într-un bol încăpător. Amestecați-o cu mixerul la viteză mică până devine fină.

Adăugați smântâna, stevia și vanilia. Mixați încă puțin, cât să se incorporeze bine ingredientele. Nu bateți prea tare compoziția.

Puneți apoi ouăle, câte unul pe rând. Mixați după fiecare ou adăugat, cât să se omogenizeze, nu mai mult.

Turnați compoziția obținută în tava unsă cu unt. Nivelați deasupra cu o spatulă. Bateți tava de masă de câteva ori pentru a înlătura golurile de aer. Așezați tava cu pască pe raftul din mijloc al cuptorului, deasupra tăvii cu apă.

Nu deschideți ușa cuptorului deloc în timpul coacerii. Pasca trebuie lăsată în cuptor până când marginile devin maro, iar centrul este scufundat. Coacerea durează în jur de 50-60 de minute. Dacă mișcați tava, centrul trebuie să tremure ușor, dar să nu fie lichid.

Stingeți cuptorul și lăsați tava în interior, cu ușa întredeschisă. După o oră, scoateți tava din cuptor. Dacă marginile nu se desprind ușor de pereții tăvii, treceți ușor cu cuțitul pe margini.

Nu scoateți pasca din tavă încă. Lăsați-o să stea 2 ore sau până când se răcește complet, apoi dați-o la frigider, neacoperită. Este indicat să o lăsați la rece peste noapte înainte de a o tăia (minim 8 ore, preferabil 24 de ore).

Pasca keto se scoate cu 30 de minute înainte de servire. Desfaceți inelul, scoateți pasca și puneți-o pe o farfurie. Tăiați-o cu un cuțit bine ascuțit, fără zimți. Înmuiați cuțitul în apă fierbinte, ștergeți-l cu un prosop, apoi tăiați feliile.

Această pască keto fără aluat se păstrează în caserole (tapetate cu hârtie de copt) în frigider. Rezistă până la 5 zile.

Pasca keto făcută după această rețetă este moale, cremoasă și la fel de reușită ca o pască tradițională. Nici nu veți simți nevoia să fie mai dulce.

Informații nutriționale

O felie din această pască keto fără aluat are:

  • 366 de kilocalorii
  • 6 g de carbohidrați
  • 9 g de proteine
  • 35 g de grăsimi
  • 263 mg de sodiu
  • 5 g de zaharuri

Note și sugestii

Îndulcitorul lichid de stevia poate fi înlocuit cu stevia granulată sau cu alt îndulcitor granulat. Nu puneți prea mult, ca să puteți simți gustul acrișor al lactatelor.

În compoziția păștii se pot adăuga stafide, bucăți de ciocolată, semințe de mac, citrice confiate, merișoare sau alte fructe uscate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pască pe care le puteți încerca:

Rețetă de pască din „3 linguri” – fragedă și suculentă, fără aluat
Pască cu smântână, fără aluat
Pască ușoară, cu cremă de brânză și iaurt
„Pască” dietetică, fără coacere – fără zahăr, ouă și brânză
Cum să faci pască din brânză și smântână fără aluat

Pentru mai multe rețete keto, accesați acest link.

Ce să faci să nu crape pasca 

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a evita crăparea păștii pe mijloc.

Primul sfat este să pregătiți această pască keto cu minim 2 zile înainte de a o servi. Cu 2 ore înainte, scoateți ingredientele ldin frigider. Este obligatoriu să fie la temperatura camerei.

Veți avea nevoie de încă o oră pentru a coace pasca în cuptor, apoi de o oră de răcire în cuptor, încă 2 ore de răcire afară și minim 8 ore de răcire în frigider.

Al doilea sfat este să nu supra-mixați compoziția. Mixați la viteză mică.

Ungeți bine tava/forma cu unt pentru a o scoate cât mai ușor, fără să se fisureze pe alocuri.

Al treilea sfat este să nu deschideți deloc ușa cuptorului în timp ce coaceți pasca. Aprindeți becul pentru a vizualiza pasca. Puteți stinge focul după 50 de minute, însă dacă observați că centrul este încă lichid, mai puteți lăsa pasca încă 10 minute.

Al patrulea sfat este să coaceți pasca îngăduit. Nu dați temperatura mai mare decât cea indicată în rețetă.

Ultimul sfat este să lăsați pasca să se răcească în voie.

Dacă totuși pasca s-a crăpat deasupra și vreți să aibă un aspect prezentabil, o puteți decora cu frișcă, ciocolată, fructe proaspete, jeleu de fructe sau gem.

Sursă articol: Vered DeLeeuw, Keto Cheesecake: https://healthyrecipesblogs.com/keto-cheesecake/#recipe

2 comentarii

  1. Cuptorul la 148⁰ C? Nu am văzut pe aici cuptoare cu afișaj electronic.
    În rest e tantanta rețeta, o sa încerc și eu…

  2. […] Pască keto fără aluat, bună pentru diabetici – rețeta unui expert în nutriție Chec cu brânză fără zahăr și făină (keto, diabet) Pizza fără făină (keto, diabet) Frittata cu spanac – rețetă pentru diabetici și nu numai Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici) […]

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.