„PASCĂ” dietetică, fără coacere – fără zahăr, ouă și brânză

Iubitorii de rețete raw-vegane (crude, fără foc) vor îndrăgi cu siguranță această pască deosebită, semnată de autoarea Ligia Pop. Este o variantă mult mai sănătoasă și dietetică pentru pasca de Paște, întrucât se prepară doar din fructe uscatE.

Recomandăm acest desert tuturor celor care urmează un regim vegetarian, precum și celor care, din diferite motive, au exclus produsele lactate din alimentația

raw-vegan

Pască raw-vegană – rețetă

Ingrediente blat

• 120 g de făină de migdale sau caju
• 80 g de făină de floarea-soarelui
• 100 g de stafide
• 100 g de apă
• 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente umplutură

• 100 g de nuci caju
• 100 g de făină de caju
• 80 ml de apă
• 50 g de miere sau stevia
• 50 g de stafide
• 50 g de unt de cacao sau unt de cocos
• ½ linguriță de turmeric

Preparare

Făina de caju poate fi procurată de la magazinele naturiste, sau de pe internet. Se poate de asemenea obține acasă, măcinând cât mai fin nucile caju prin râșnița electrică de cafea, prin robot sau prin mașina de tocat carne.

Pentru prepararea blatului, trebuie doar să mixați toate ingredientele listate în robot. Veți obține un aluat elastic și modelabil. Dacă vi se pare prea moale, mai adăugați puțină făină. Pentru ca pasca să aibă gust, trebuie să fie dulce. Dacă mai trebuie miere, mai adăugați.

Transferați compoziția obținută într-o formă rotundă cu margine detașabilă (inel de tort) și presați-o cu degetele, pe fund, urcând și pe pereții formei, obținând un fel de cuib. În mijloc veți adăuga crema.

Preparați umplutura mixând toate ingredientele în blender. Veți obține o compoziție cremoasă, ca o smântână. Turmericul va da cremei o culoare aurie. Adăugați făina de caju și amestecați până la omogenizare. Veți obține o pastă groasă.

Umpleți forma cu crema obținută, și decorați pasca la final cu stafide (împrejur sau în formă de cruce), și eventual alte tipuri de fructe. O altă variantă de decor, inspirată din rețeta tradițională, este să preparați frișcă din caju și să ornați cu ea pasca sub forma unei cunune de jur împrejur și în formă de cruce.

Sursa imaginii: http://theveglife.com/lemon-cashew-cream-tart-raw-vegan/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. pai asta nu mai e pasca e ceva dulce si atat!

  2. Daca e farà oua, zahar si branza atunci nu mai este pasca! !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.