Rețetă de pască din „3 linguri” – fragedă și suculentă, fără aluat

Această pască din 3 linguri, făcută după o rețetă rusească, este deosebit de fragedă și suculentă.

Este o pască fără aluat, din brânză dulce și smântână. 

Pasca fara aluat

Imagine cu titlu sugestiv: pasca fara aluat (Kezia Lynn)

Veți avea parte numai de avantaje la prepararea ei.

Nu are blat. Nu conține făină. Adaosul de zahăr este minim.

Nu vă trebuie cântar. Ingredientele se măsoară cu lingura. Mai precis cu 3 linguri.

De aceea se numește așa.

PASCĂ FĂRĂ ALUAT CU BRÂNZĂ ȘI SMÂNTÂNĂ – REȚETĂ 

INGREDIENTE

600 g de brânză de vaci
3 linguri de smântână
3 linguri de griș
3 linguri de zahăr
3 linguri de stafide
3 ouă
1 pliculeț de zahăr vanilat sau extract de vanilie
coajă rasă de lămâie (sau portocale)
1 praf de sare

PREPARARE

Puneți stafidele într-un bol. Turnați peste ele apă clocotită. Lăsați-le la hidratat 10 minute.

Trebuie să fie moi când le adăugați în compoziția de pască.

Dacă vreți, puteți să le puneți la înmuiat în rom. Vor avea un gust mult mai bun.

Puneți brânza de vaci într-un castron încăpător.

Separați ouăle. Adăugați peste brânză doar gălbenușurile.

Adăugați smântâna și zahărul.

Puneți tot acum grișul.

Pentru a amesteca mai ușor și mai bine ingredientele, folosiți blenderul vertical, sau blenderul manual.

Introduceți blenderul în castron și pasați totul timp de 3-5 minute.

Compoziția trebuie să fie fină și omogenă.

Incorporați stafidele și coaja rasă de lămâie.

A rămas să bateți cele 3 albușuri spumă.

Când s-au întărit complet, incorporați spuma în compoziția de brânză, treptat.

Amestecați cu o lingură de lemn folosind mișcări ondulate, de jos în sus.

Nu e nevoie să puneți praf de copt. Pasca va crește puțin, iar după răcire se va lăsa, dar va fi extrem de fragedă.

Acum că ați finalizat compoziția de pască, aprindeți cuptorul. Lăsați-l la preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Ungeți cu unt sau ulei o tavă sau formă rotundă și tapetați-o cu hârtie de copt.

Autoarea a folosit un inel culinar cu diametrul de 20 cm.

Transferați compoziția în tavă. Nivelați la suprafață cu dosul unei linguri sau cu o paletă.

Bateți tava de masă de câteva ori ca să eliminați golurile de aer.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați-o să stea 30-40 de minute.

Depinde însă de cuptor. Este gata când s-a închegat și a prins o culoare rumenă deasupra.

Lăsați pasca să se răcorească puțin, după care o puteți elibera din formă.

Este normal să se lase, deoarece brânza este grea.

Pasca se poate pudra cu zahăr vanilat deasupra, pentru un aspect mai festiv.

Se taie caldă sau după ce s-a răcit.

Pasca fara aluat, cu branza si smantana

Imagine cu titlu sugestiv: pasca fara aluat, cu branza si smantana (Kezia Lynn)

Textura este de budincă. Nu este prea fermă, dar nici nu curge. Este elastică, suculentă și fragedă.

Are un gust dulce moderat. Brânza și smântâna au propria lor dulceață, care nu trebuie acoperită de prea mult zahăr.

Se simte foarte bine gustul ingredientelor.

Pasca are de asemenea o aromă delicată de vanilie și lămâie.

După ce stă la frigider gustul este și mai desăvârșit.

ALTE REȚETE DE PASCĂ

Pască din aluat fraged, fără drojdie și dospire
Pască cu brânză și mac
Pască ușoară, cu cremă de brânză și iaurt
Pască cu brânză și ciocolată – cu blat fraged de pandișpan

NOTE ȘI SUGESTII

Dacă pregătiți pasca pentru un eveniment religios, cum ar fi o pomenire la Biserică (între Paști și Înălțare), puteți să faceți o cruce pe mijloc din stafide, miez de nucă sau merișoare.

Dar cu siguranță puteți folosi rețeta și pentru alte ocazii.

Această prăjitură nu trebuie să fie privită numaidecât ca o pască, ci ca un desert sănătos potrivit pentru familie sau musafiri. Arată ca un cheesecake sau ca un tort.

Ați văzut cât de simplu se prepară. Ingredientele sunt ușor de procurat. Rețeta este ușor de reținut.

Sursă articol: Alina FooDee, Caserolă cu brânză de vaci „numai 3”: https://www.youtube.com/watch?v=JKibQrhHv-8&ab_channel=AlinaFooDee

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.