Pască din aluat fraged, fără drojdie și dospire

Pasca din luat fraged este o rețetă foarte simplă și rapidă. Chiar și cele mai puțin experimentate în bucătărie o pot pregăti cu succes.

Cu siguranță aveți deja o rețetă de pască pe care o faceți an de al pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Dacă anul acesta vreți ceva diferit, puteți încerca rețetă de mai jos.

Pasca din aluat fraged

Pasca din aluat fraged

Aluatul se prepară foarte ușor, fără drojdie. Frăgezimea lui este dată de unt. Umplutura este cea clasică, pe bază de brânză și stafide. 

Pască din aluat fraged – rețetă

Ingredientele sunt pentru o tavă cu diametrul de 20 cm. Va ieși o pască înaltă și frumoasă.

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g de făină
  • 150 g de unt
  • 1 ou
  • 80 g de zahăr pudră
  • 1 vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru umplutura de brânză

  • 450 g de brânză de vaci scursă
  • 100 g de smântână
  • 100 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 100 g de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 30 g de amidon
  • 20 g de griș
  • 80 g de stafide
  • 1 fiolă de esență de vanilie
  • 1 linguriță de esență de rom

Cum se prepară pasca din aluat fraged

Începeți prin a pune stafidele la înmuiat în cei 100 ml de lapte în care ați adăuga esența de rom.

Apucați-vă apoi de făcut aluatul. Amestecați toate ingredientele într-un bol încăpător. Trebuie să obțineți o cocă nelipicioasă. Lăsați circa un sfert de aluat pentru a face o cruce pe pască la final.

Aluatul se întinde în forma unsă cu ulei și acoperită cu folie de copt. Ridicați aluatul și pe pereții tăvii, pe jumătate.

Citește și: Cum să faci PASCĂ din brânză și smântână fără aluat 

Pregătiți umplutura de brânză. Amestecați toate ingredientele în robotul de bucătărie, până rezultă o compoziție fină. Incorporați și stafidele scurse.

Turnați umplutura în tavă peste aluat. Din aluatul oprit, modelați un șnur simplu sau împletit și așezați-l pe marginea păștii, de jur împrejur. Puneți și o cruce pe mijloc din aluat împletit.

Introduceți pasca în cuptorul încins la 160 de grade Celsius. După un 50 de minute, scoateți tava și ungeți pasca pe deasupra cu o pensulă înmuiată într-un gălbenuș de ou bătut (nu l-am trecut pe lista de ingrediente).

Citește și: Ouă vopsite cu coji de ceapă

Dați focul la 180 de grade și lăsați pască încă 10 minute. Când este gata, opriți cuptorul. Nu scoateți tava încă. Lăsați ușa cuptorului între-deschisă. După jumătate de oră o puteți scoate. Așteptați să se răcească de tot.

Pasca de brânză cu aluat fraged poate fi tăiată după minim 4 ore. Preferabil a doua zi.

Citește și: „Pască” dietetică, fără coacere – fără zahăr, ouă și brânză

Sursă: Divă în bucătărie, Pască cu aluat fraged: https://divainbucatarie.ro/2018/03/22/pasca-cu-aluat-fraged/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.