Cum să faci PASCĂ din brânză și smântână FĂRĂ ALUAT

Deserturile fără blat sau fără aluat au devenit foarte populare în ultima vreme. Tot mai multe femei preferă rețetele simple, care nu necesită coacere în cuptor sau un aluat complicat care trebuie frământat.

Vă prezentăm o rețetă de pască fără aluat, foarte ușor de făcut și foarte reușită. Veți vedea că lista ingredientelor are și alternative, astfel încât rețeta să poate fi adaptată la posibilitățile și preferințele fiecăruia.

Pască Fără Aluat Rețetă

Pască Fără Aluat Rețetă

Pască fără aluat – rețetă

Ingrediente

• 750 g de brânză de vaci scursă bine sau urdă
• 250 ml de smântână sau iaurt
• 200 g de zahăr pudră sau stevia
• 6 ouă
• 50 g de unt
• 100 g de făină
• 60 g de griș sau praf de budincă de vanilie
• 150-200 g de stafide sau alte fructe confiate
• esență de vanilie, lămâie sau portocale
• coajă rasă de citrice

Preparare

Spargeți ouăle și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați cu telul până când ouăle se bat bine. adăugați apoi brânza, și amestecați cu o paletă când obțineți o compoziție cremoasă.

Adăugați apoi untul moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) sau topit, și amestecați până la omogenizare. Incorporați treptat făina și amestecați bine.

Adăugați treptat și grișul, până se incorporează bine. Veți obține un aluat cremos. Incorporați smântâna și la final adăugați stafidele (acestea pot fi lăsate la înmuiat înainte în rom).

Pentru a coace pasca, folosiți o formă rotundă (inel detașabil), unsă în prealabil cu unt și tapetată cu puțină făină, sau o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Turnați compoziția de pască și nivelați cu paleta pe deasupra.

Introduceți pasca în cuptorul bine încins, și lăsați-o să se coacă la 170-180 de grade Celsius, circa o oră. Este gata când devine aurie pe centru și maronie pe margini.

Nu o scoateți imediat. Lăsați-o să se răcească în balcon, peste noapte, pentru a se închega bine. A doua zi, desfaceți pasca de jur împrejur cu un cuțit, și apoi scoateți inelul. Este suficient de fermă pentru a se porționa ușor și frumos. O puteți tăia ca pe tort.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. Dar de ce fara un strat subtire de blat la baza?? De ce sa fie fara aluat? Nici nu cred ca asta se mai numeste pasca…este o crema simpla de branza si atat. Pasca traditionala, adevarata, contine si blat.

    • Eu am pus biscuiti digestivi cu scortisoara,pe post de blat. Fireste ca este mai mult o cheese-cake insa pentru a fi cat mai aproape de traditia noastra,pe de o parte , si de a avea ceva mai usor alaturi de celelalte bucate, pe de cealalta parte, cine doreste,poate face aceasta reteta. Nu incalcam nici o cutuma daca alegem asa ceva. Un Paste plin de Lumina si Intelepciune.In plu,s va doresc sa va bucurati de ceea ce merita in Viata dvs.

  2. Este delicioasa si gustoasa
    si foarte rapid de facut..

  3. Eu, asa o fac de ani de zile, usor de facut si foarte buna !

  4. Pasca se face cu aluat eu asa stiu!

  5. Dar budinca se pune praf sau facuta?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.