Pască ușoară, cu cremă de brânză și iaurt

Aceste rețete de pască ușoară cu brânză de vaci și iaurt sunt inspirate din bucătăria italiană, respectiv grecească.

Le puteți prepara în varianta slabă, adică dietetică, folosind lactate degresate (1-3% grăsime).

Pasca usoara, cu crema de branza si iaurt

Pasca usoara, cu crema de branza si iaurt

Sau le puteți face în varianta clasică, optând pentru lactate integrale sau cu un conținut mai mare de grăsime.

A doua variantă prezentată mai jos este mai dietetică.

Pască cu cremă de brânză și iaurt – rețeta 1

Durată totală de preparare: 1 oră și 20 de minute
Dimensiune tavă: 22-24 cm.
Număr de porții: 16

Ingrediente

  • 450 g de cremă de brânză degresată
  • 500 g de brânză de vaci cremoasă, degresată
  • 500 g de iaurt cremos (fără zer) degresat
  • 4 ouă
  • 120 g de unt topit
  • 1 ½ căni de zahăr
  • 60 g de amidon
  • 3 linguri de făină
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • căpșuni pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Aprindeți cuptorul la 160 de grade Celsius și lăsați-l la preîncălzit.

Luați un bol încăpător și mixați cele două tipuri de brânză cu zahărul.

Adăugați apoi iaurtul, untul topit, sucul de lămâie, esența de vanilie, amidonul și făină.

Mixați din nou, până la omogenizare.

Incorporați apoi ouăle, mixând la viteză mică.

Când compoziția s-a omogenizat, turnați-o în tava unsă cu unt sau ulei și tapetată cu făină.

Ideal ar fi să folosiți un inel culinar sau o formă detașabilă, pentru a scoate mai ușor pasca la final.

Dați-o în cuptor și lăsați-o o oră și 20 de minute, sau până când mijlocul este aproape făcut.

După ce o scoateți din cuptor, așteptați să se răcorească 10 minute, apoi treceți ușor cu lama cuțitului de jur împrejurul pereților,

Lăsați pasca să se răcească complet, apoi o puteți elibera din formă.

Decorați-o cu felii de căpșuni proaspete, dacă vreți, sau doar cu zahăr pudră dat prin sită.

Păstrați pasca în frigider, sau în alt loc răcoros până în momentul servirii.

Informații nutriționale

O felie din această pască ușoară cu iaurt conține:

  • 246 de calorii
  • 19 g de carbohidrați (din care 16 g de zaharuri)
  • 9 g de proteine
  • 15 g de grăsimi (din care 9 g de grăsimi saturate)
  • 91 mg de colesterol
  • 231 mg de sodiu

Citește și – Pască din brânză și smântână, fără aluat 

Pască grecească, cu iaurt – rețeta 2

Durată totală de preparare: 1 oră
Dimensiune tavă: 22-25 cm.
Număr de porții: 16-18

Ingrediente pentru crustă:

  • 1 ½ căni de biscuiți graham măcinați sau mărunțiți
  • 5 linguri de unt topit
  • 1 lingură de zahăr tos

Ingrediente pentru umplutură:

  • 450 g de cremă de brânză grasă
  • 500 g de iaurt grecesc simplu (2%)
  • 3 ouă mari sau 4 mici
  • 140 g de zahăr tos
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 176 de grade Celsius.

Rupeți biscuiții bucăți și măcinați-i cu ajutorul unui robot cu lama S.

Amestecați-i într-un bol cu zahărul și untul topit. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, nisipoasă.

Aceasta va fi crusta. Puneți-o în tavă și presați-o cu dosul unui pahar sau a unei linguri.

Introduceți tava în cuptor și coaceți crusta timp de 8 minute, apoi lăsați-o să se răcorească și înveliți pereții la exterior cu folie de aluminiu.

Reduceți temperatura cuptorului la 162 de grade Celsius.

Între timp, ocupați-vă de umplutură. Într-un bol mare, puneți crema de brânză și bateți-o cu mixerul timp de 2 minute, până devine cremoasă.

Incorporați treptat zahărul, iaurtul, sucul de lămâie și esența de vanilie. Omogenizați cu mixerul.

Adăugați câte un ou și mixați la viteză mică. Opriți imediat mixerul după ce s-a incorporat ultimul ou.

Trebuie să aveți o compoziție fină, cremoasă.

Turnați-o în tavă peste crustă.

Așezați tava într-o altă tavă în care ați pus puțină apă clocotită.

Introduceți tăvile în cuptor și coaceți pasca la 162 de grade Celsius timp de 45-55 de minute. Sau până centrul este aproape copt. Trebuie să fie ca un jeleu în mijloc, dar stabil.

Opriți focul, deschideți puțin ușa cuptorului și lăsați pasca să se răcorească o oră înainte de a o da la frigider pentru 8 ore.

Această pască grecească cu iaurt poate fi servită cu gem sau sirop de fructe de pădure.

Pasca greceasca, cu iaurt

Pasca greceasca, cu iaurt

Informații nutriționale

O felie din această pască conține:

  • 187 de calorii
  • 12 g de zahăr
  • 12 g de grăsimi (din care 7 g de grăsimi saturate)
  • 66 g de colesterol
  • 15 g de carbohidrați
  • 6 g de proteine

Citește și – Pască de ciocolată fără aluat

Rețete traduse din:

1. Diane Shipley, Yogurt-Ricotta Cheesecake, Taste of Home: https://www.tasteofhome.com/recipes/yogurt-ricotta-cheesecake/
2. Ashley Walterhouse, Greek Yogurt Cheesecake, Fit Mitten Kitchen: https://www.fitmittenkitchen.com/healthier-greek-yogurt-cheesecake/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.