Biscuiți fără zahăr, din alune și banane – doar 2 ingrediente

Biscuiții fără zahăr din alune și banane sunt o alegere potrivită pentru copii și adulții care urmează o alimentație cât mai naturală și curată.

Compoziția se face doar din 2 ingrediente: alune și banane.

Biscuiti fara zahar, din alune si banane – doar 2 ingrediente

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti fara zahar, din alune si banane: Steve Snodgrass

Al treilea ingredient este scorțișoara. Chiar dacă este opțională, vă sfătuim să o adăugați.

Biscuiții nu conțin făină de grâu, nici ouă, lapte sau ulei.

Bananele leagă și îndulcesc compoziția.

Iar alunele dau textură și cantitatea necesară de grăsimi.

Biscuiții sunt de post, vegani, fără gluten, fără lactoză.

BISCUIȚI FĂRĂ ZAHĂR, DIN ALUNE ȘI BANANE – REȚETĂ

INGREDIENTE

  • 1 cană de alune prăjite (fără sare)
  • 4 banane coapte bine
  • opțional: 1 linguriță de scorțișoară măcinată

MOD DE PREPARARE

Măsurați ingredientele cu o cană de 250 ml.

Puneți alunele în vasul robotului cu lama S.

Mixați circa 30 de secunde, sau până când se mărunțesc bine.

Nu mixați mai mult, deoarece alunele vor începe să își elibereze uleiurile și se vor transforma în unt (de arahide).

Decojiți bananele și pasați-le cu furculița până se fac pastă.

Pentru această rețetă veți avea nevoie de ½ cană de piure de banane.

Puneți alunele măcinate și scorțișoara într-un bol.

Amestecați și apoi adăugați bananele pasate.

Amestecați cu o lingură. Trebuie să obțineți o masă compactă, bine legată.

Dacă compoziția este prea uscată, mai puneți piure de banane.

Dacă este prea moale, mai adăugați alune măcinate.

Odată legat, aluatul poate fi modelat imediat.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Luați câte ½ linguriță de compoziție și modelați-o între palme.

Dați-i o formă rotundă, ca de biscuite.

Compoziția este fermă și se modelează ușor.

Așezați biscuiții în tavă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Nu trebuie să-i lăsați la copt decât 10 minute. Se fac foarte repede.

Biscuiții din banane și alune se rumenesc pe  fund și se usucă deasupra.

NOTE ȘI SUGESTII

Dacă nu vă place gustul de arahide, le puteți înlocui cu alte fructe oleaginoase.

Faceți biscuiții cu nuci, migdale, alune de pădure, caju sau fistic.

Bananele trebuie să fie coapte bine, pentru a avea suficientă dulceață.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de biscuiți fără zahă și făină:

Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)
Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos
Biscuiți din susan și banane – fără zahăr și făină
Biscuiți uscați din 2 ingrediente: banane și semințe de chia

Rețetă preluată din: Recetas de Gri, Galletas de mani, banana y canela sin harinas, sin azucar, sin hueovo: https://www.youtube.com/watch?v=gghvm5pe158&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.