Salată de dovlecei cu iaurt, porumb și castraveți

Pentru că dovleceii sunt în sezon, până vara târziu, vă propunem o rețetă diferită poate de ce ați mai încercat până acum.

Aceste legume sunt gustoase când le facem pe grătar, când le călim cu puțină ceapă și usturoi, sau când le facem pane.

Salata de dovlecei cu iaurt, porumb si castraveti

Imagine cu titlu sugestiv: salata de dovlecei cu iaurt, porumb si castraveti

Sunt de asemenea ușor de incorporat în ciorbe și tocănițe de legume.

Dacă vreți ceva diferit, încercați salata de dovlecei cu iaurt.

Este o delicatesă pe care o puteți servi în diminețile sau serile călduroase de vară.

Pe lângă dovlecei, salata mai conține porumb, castraveți și usturoi.

Vă puteți închipui cât de gustoasă este.

SALATĂ DE DOVLECI CU IAURT, PORUMB ȘI CASTRAVEȚI – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 1 dovlecel (350 g)
• 150 g de porumb
• 2 castraveți mici de vară (sau ½ castravete lung)
• 250 g de iaurt grecesc
• 4 căței de usturoi
• 1 lingură de ulei de măsline
• zeama de la ½ lămâie
• sare, piper și boia după gust
• 1 legătură de pătrunjel și/sau mărar
• 2 litri de apă

MOD DE PREPARARE

Curățați și spălați dovlecelul. Tăiați-l cubulețe.

Puneți apă și 1 linguriță de sare într-o cratiță, pe aragaz.

Când începe să clocotească, adăugați dovleceii tăiați.

Aduceți din nou apa la punctul de fierbere. Dovleceii trebuie să fiarbă doar un minut, nu mai mult.

Luați-i cu o paletă și puneți-i într-un bol cu apă rece și eventual câteva cuburi de gheață.

După câteva minute, turnați dovleceii într-o sită și lăsați-i să se scurgă bine de apă.

Între timp, curățați și tăiați castravetele cuburi mici.

Puneți-l într-un bol încăpător. Adăugați boabele de porumb și pătrunjelul spălat și tocat fin.

Adăugați dovleceii scurși bine de apă și amestecați ușor cu două linguri, pentru a nu zdrobi legumele.

Într-un bol separat, pregătiți sosul de iaurt. Amestecați iaurtul cu uleiul și sucul de lămâie. Adăugați cățeii de usturoi trecuți prin presă, sare, piper și boia, după gust.

Sosul obținut se pune peste legumele din bol.

Amestecați ușor, până la omogenizare.

Pentru a ajuta salata să își dezvolte aromele complet, dați-o la rece pentru minim o oră.

Acoperiți bolul și puneți-l în frigider.

Salata de dovlecel cu iaurt, porumb și castraveți este delicioasă.

Este ușoară, răcoritoare și totodată sățioasă.

NOTE ȘI SUGESTII

Dacă vreți ca salata aceasta să fie mult mai gustoasă, vă sugerăm să căliți dovleceii sau să îi coaceți în loc să îi fierbeți.

Iaurtul grecesc este potrivit la salate deoarece este mai cremos și leagă legumele ca o maioneză.

Dacă aveți un iaurt cu zer, lăsați-l la scurs câteva minute într-o sită înainte de a-l folosi la rețetă.

Renunțați la porumb dacă nu vă place. 

Aveți în schimb libertatea de a folosi alte legume sau ingrediente preferate.

REȚETE SIMILARE

Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci
Salată de dovlecei prăjiți cu iaurt
Salată de dovlecei copți
Salată de dovlecei cruzi și semințe – rețetă + beneficii

Rețetă preluată din: Iuliana Sbîrnea, Salată de dovlecei cu iaurt grecesc, porumb și usturoi: https://www.youtube.com/watch?v=KrL-ilcT8oA&ab_channel=BucateAromate

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.