Chec marmorat de post (chec zebră)

Un chec de post foarte reușit și ușor de făcut în casă este checul marmorat.

Mai este cunoscut și sub numele de „chec zebră”, datorită aspectului zebrat din interior.

Chec marmorat de post - chec zebra de post

Chec marmorat de post – chec zebra de post

Compoziția maro se alternează cu o compoziție maro și de aceea rezultă un model dungat foarte atractiv.

Chiar dacă este preparat din ingrediente vegetale, checul are o textură pufoasă. Blatul este fraged și aromat.

Checurile se numără printre cele mai simple prăjituri de casă. Trebuie doar să amestecăm ingredientele și să punem compoziția în tavă.

Durata maximă de pregătire este de 10 minute. Trebuie să mai aveți răbdare să se coacă în cuptor.

Dacă nu ar trebui alternate compozițiile albă și neagră, prepararea ar fi mult mai rapidă.

Chec marmorat de post – rețetă

Ingrediente

  • 250 g de făină albă
  • 50 g de amidon
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 120 ml de lapte vegetal
  • 100 ml de apă minerală
  • 80 ml de ulei
  • 200 g de zahăr tos
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță de coajă rasă de portocală bio

Ingrediente suplimentare pentru blatul maro

  • 15 g de pudră de cacao închisă la culoare
  • 2-3 linguri de lapte vegetal
  • 1 liguriță de rom sau esență de rom

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele uscate din prima listă într-un bol: făina, amidonul și praful de copt.

Într-un vas separat, omogenizați ingredientele lichide: laptele vegetal, uleiul, apa minerală și esența de vanilie.

Turnați compoziția lichidă în bolul cu ingrediente uscate. Adăugați acum și coaja de portocală.

Amestecați totul cu un tel, până la omogenizare.

Împărțiți compoziția în două vase. Bolul în care veți pune cacaua trebuie să aibă ceva mai puțin aluat.

Bolul cu blatul alb dați-l deoparte. În celălalt, adăugați pudra de cacao, laptele vegetal și romul.

Astfel veți obține o compoziție similară cu cea albă în ceea ce privește consistența.

Ungeți tava de chec cu puțin ulei, inclusiv pe pereți, apoi așezați în ea hârtie de copt.

Pentru a obține aspectul de chec marmorat sau chec zebră, trebuie să puneți compoziția cu lingura.

Puneți întâi o lingură de compoziție albă. În mijlocul ei puneți o lingură de compoziție maro. În centru puneți o lingură de compoziție albă, apoi una maro.

Continuați să alternați cele două compoziții până terminați toată cantitatea.

Compoziția se pune întotdeauna în centrul compoziției de dinainte.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați checul preț de 45 de minute, sau mai mult. Depinde de cuptor.

Dacă scobitoarea iese umedă, mai lăsați-l până se coace bine.

Alte rețete chec de post

Chec de post cu banane și nuci

Chec de post cu mere rase și stafide

Chec de post cu cafea, fără ulei – rapid și gustos

Note și sugestii

Autoarea rețetei a folosit un lapte vegetal de orez și cocos. Se găsește în supermarketuri.

Puteți folosi de asemenea lapte de soia, lapte de cocos (dar nu din acela gros, la doză metalică), lapte de orez sau lapte de migdale.

Checul poate fi copt într-o tavă rotundă, dacă doriți. Aspectul de zebră va fi la fel de reușit.

Sursă articol: Divă în Bucătărie, Chec zebră de post – chec marmorat de post: https://divainbucatarie.ro/2020/03/05/chec-zebra-de-post-chec-marmorat-de-post/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.