Chec de post cu banane și scorțișoară (fără zahăr)

Acest chec de post cu banane și scorțișoară este fix așa cum sună, foarte aromat și delicios.

Chiar dacă se face din ingrediente vegetale, nu este deloc mai prejos de checul tradițional, cu ouă.

Chec de post cu banane si scorțisoara fara zahar)

Imagine sugestiva: Chec de post cu banane si scorțisoara fara zahar): Chelsea Nesvig

În acestă rețetă, ouăle sunt înlocuite cu semințe de in sau semințe de chia. Acestea se umflă și formează un gel care leagă compoziția.

Puteți face acest chec ori de câte ori aveți banane înnegrite sau puțin trecute. Sunt ideale pentru astfel de rețete, fără zahăr rafinat adăugat.

Pentru iubitorii de deserturi vegane, acesta va fi cu siguranță o rețetă de succes.

Chec de post cu banane – rețetă

Ingrediente umede

• 4 banane potrivite
• 2 linguri de semințe de in sau chia măcinate
• 100 ml de lapte vegetal
• 50 ml de ulei
• 2 linguri de miere sau sirop de arțar
• 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente uscate

• 200 g de făină integrală (v-o recomand pe aceasta)
• 60 g de fulgi de ovăz măcinați (vi-i recomand pe aceștia la ofertă)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• ½ linguriță de praf de copt
• 1 lingură de scorțișoară
• 1 praf de sare
• 1 mână de nuci mărunțite
• 1 mână de chipsuri de ciocolată neagră

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătiți tava în care veți coace checul. Ungeți-o cu puțin ulei și așterneți hârtie de copt.

Pasați bananele fin cu furculița până se fac pastă. Bananele pe care le folosiți la prepararea acestui chec trebuie să fie coapte bine. În caz contrar, nu vor da suficientă dulceață aluatului.

Adăugați peste bananele pasate restul de ingrediente umede.

Amestecați bine și incorporați ingredientele uscate. Omogenizați ușor compoziția, fără să exagerați cu amestecarea.

La final, incorporați bucățile de nuci și ciocolată. Turnați aluatul obținut în tavă. Nivelați cu dosul lingurii.

Introduceți tava în cuptor pentru 50 de minute. Checul cu banane este gata când a devenit auriu deasupra.

Faceți proba cu scobitoarea înainte de a-l scoate definitiv din cuptor.

După ce s-a răcorit puțin, îl puteți scoate și din tavă. Se taie după ce s-a răcit complet.

Îl puteți pudra pe deasupra cu scorțișoară sau făină de cocos.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec de post:

Cel mai bun chec de post (rețetă)
Chec de post cu banane și nuci
Chec de post – rețetă mănăstirească
Chec de post cu lămâie și mac – o rețetă de succes

Sursă articol: The Sage Cuisine, Cinnamon banana bread with pecans: https://www.instagram.com/p/CW_RVGsKRkZ/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.