Chec de post cu banane și nuci

Americanii numesc acest preparat „banana bread”, adică „pâine de banane”.

Este consumată la micul-dejun sau ca desert.

Chec de post cu banane

Chec de post cu banane si nuci: Alpha

Rețeta originală se face cu lapte și ouă. Checul iese la fel de fraged, aromat și bun și în varianta de post.

În compoziție se pot adăuga diverse ingrediente și arome, precum stafide, nuci mărunțite sau chipsuri de ciocolată.

Chec de post cu banane – rețetă

Ingrediente

  • 240 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • 100 g de zahăr brun
  • ¾ linguriță de praf de copt
  • ¾ linguriță de sare
  • ¾ linguriță de scorțișoară
  • ½ cană de lapte de soia sau migdale
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • 4 banane mari
  • 2 linguri de miere sau sirop de arțar
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ cană de nuci tocate grosier

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungeți o tavă de chec/cozonac cu ulei.

Cerneți făina, bicarbonatul de sodiu, cele două tipuri de zahăr, sarea și scorțișoara într-un bol încăpător.

Separat, amestecați laptele de soia cu oțetul și lăsați amestecul să stea 2 minute.

Adăugați bananele pasate, uleiul, mierea și extractul de vanilie.

Amestecați bine și turnați compoziția lichidă peste ingredientele uscate.

Amestecați ușor, pentru omogenizare. Nu exagerați.

Incorporați și nucile tocate grosier, dacă folosiți.

Turnați compoziția în tavă și introduceți-o în cuptor.

Chec de post cu banane

Chec de post cu banane

Checul de post cu banane și nuci are nevoie de circa o oră să se coacă bine.

Verificați mijlocul cu scobitoarea înaintea de a îl scoate din cuptor.

Scoateți-l din tavă și lăsați-l să se răcorească 20 de minute înainte de a-l tăia.

Cel mai bine este să îl tăiați după ce s-a răcit complet, ca să nu se sfărâme.

Rețete similare

Chec de post cu mere rase și stafide

Chec de post – rețetă mănăstirească

Chec de post cu gem și nucă (rețetă)

Sugestii

Pentru ca aluatul să iasă cât mai dulce și aromat, trebuie să folosiți banane coapte bine.

Cele mai bune sunt cele înnegrite.

În loc de nuci se pot adăuga fructe uscate, precum stafide, merișoare, coacăze, afine, bucăți de banane confiate etc.

Pentru a-și păstra frăgezimea și gustul, este recomandat să înveliți checul într-o folie alimentară de plastic. Altfel se va usca.

Compoziția poate fi coaptă și în alte forme sau tăvi. De pildă, într-o formă pătrată, dreptunghiulară (ca la negresă) rotundă (ca de tartă), sau în forme de brioșe.

În acest ultim caz, durata de coacere se va reduce la jumătate.

În orice caz, verificați blatul înainte de a-l scoate din cuptor.

Sursă articol: Ashley Adams, Vegan banana bread, The Spruce Eats: https://www.thespruceeats.com/vegan-banana-bread-1000608

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.