Tartă rapidă cu ovăz și banane la tigaie – fără zahăr, făină, ulei

Dacă vreți un desert rapid și totodată sănătos, încercați această rețetă. Este o tartă de ovăz și banane, coaptă în tigaie.

Prepararea este rapidă, la fel și coacerea. Aveți nevoie de câteva ingrediente simple, pe care probabil deja le aveți în casă.

Tarta rapida la tigaie din ovaz si banane (2)

Tarta rapida la tigaie din ovaz si banane

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu ovăz pe care vă recomand să le încercați:

Prăjitură fragedă cu ovăz – fără zahăr, făină, ouă sau lactate
Prăjitură cu dovleac, ovăz și curmale – fără zahăr, lactoză, ouă, ulei sau făină
Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)

Eu am modificat puțin rețeta originală. Am mai adăugat niște ingrediente, dar mai bine nu o făceam. Aici am scris rețeta originală, care sigur vă va ieși bine!

Tarta din ovaz si banane la tigaie

Tarta din ovaz si banane la tigaie

Tarta din ovaz si banane la tigaie

Tarta din ovaz si banane la tigaie

Tarta cu banane la tigaie

Tarta cu banane la tigaie

Tarta de banane la tigaie

Tarta de banane la tigaie

Tarta cu banane la tigaie

Tartă cu ovăz și banane la tigaie - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert
Servings 4

Ingrediente
  

  • 3 banane
  • 3 linguri de fulgi de ovăz
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Mod preparare rețetă
 

  • Decojiți bananele. Una se pisează cu o furculiță pe o farfurie, până se face piure.
  • Spargeți ouăle într-un bol și adăugați piureul de banane și esența de vanilie. Amestecați totul foarte bine, cu un tel.
  • Incorporați fulgii de ovăz și puțină sare.
  • Tăiați cele două banane rămase în felii grosuțe (rondele). Puneți-le pe fundul unei tigăi, acoperind toată suprafața. Așezați tigaia pe foc.
  • Turnați compoziția de blat pregătită anterior. Distribuiți-o uniform pe toată suprafața cu dosul unei linguri sau cu o paletă. Comppziția trebuie să acopere toate feliile de banane de la bază.
  • Puneți capacul și gătiți tarta circa 15-20 pe o parte, sau până când partea de jos este coaptă și se desprinde ușor de tigaie.
  • Întoarceți tarta ajutându-vă de o farfurie și mai lăsați-o la copt încă 10 minute.
  • Când e gata, se răstoarnă pe o farfurie cu rondelele de banane în sus.
  • Se lasă să se răcorească, apoi se poate tăia și servi.

Notă

Această tartă se poate servi atât ca desert, cât și ca gustare. Iar dacă preferați mesele dulci, o puteți mânca pe post de mic-dejun, prânz sau cină. 
Puteți tăia tarta în 4 sau în 6 bucăți egale, după preferință. Dacă o tăiați în patru, o porție are în jur de 140 de kilocalorii. Ce rămâne se păstrează în frigider, într-o caserolă cu capac.
Nu vă grăbiți să întoarceți tarta pe cealaltă parte, cum am făcut eu. Dacă nu este coaptă bine la bază, se va rupe când o întoarceți. Abia am putut să scot o felie pentru fotografii. 
Este important să folosiți o tigaie antiaderentă bună, de care nu se prinde. 
Banana pe care o puneți în tigaie poate fi înlocuită cu alt tip de fruct. De exemplu, puteți folos felii subțiri de mere, pere, prune, piersici sau citrice (portocale, clementine, mandarine).
Sursă rețetă: Mujersanatips: https://www.instagram.com/p/C3TwUjyt8WW/?e=e4e883dc-52ea-4b08-b0b9-322d3f9b7dbc&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.