Chec cu banane fără zahăr și făină – rețetă rapidă la blender

Când ai apetit pentru ceva dulce, dar nu ai timpul necesar să stai ore întregi în bucătărie, fă acest chec cu banane.

Se prepară foarte rapid, deoarece blenderul face totul pentru tine. În câteva minute este în tavă, în cuptor! Trebuie doar să ai răbdare să se coacă.

Chec cu banane fara zahar si faina - reteta rapida la blender

Imagine cu titlu sugestiv: Chec cu banane: vanessa lollipop

Este o rețetă excelentă pentru cei grăbiți sau prea obosiți pentru a găti în mod tradițional.

Checul cu banane este moale, fraged și aromat. Nu conține zahăr rafinat. Dulceața este dată de banane și de un îndulcitor lichid, la alegere.

Nu are gluten dacă îl faceți cu ovăz bio, care nu a fost procesat într-o fabrică de cereale cu gluten.

Nu trebuie să puneți nici măcar ulei în compoziție. Bananele și untul de arahide dau aluatului frăgezimea necesară.

Dacă nu vă place nicidecum untul de arahide, îl puteți înlocui cu un unt de nuci/migdale sau alte fructe oleaginoase.

Compoziția poate fi coaptă și într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară dacă vreți să obțineți un aspect de prăjitură.

Chec cu banane fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

  • 3 banane medii
  • 240 g de fulgi de ovăz
  • 4 linguri de lapte vegetal
  • 80-85 g de unt de arahide
  • 3-4 linguri de sirop de agave/arțar (alt îndulcitor lichid)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Ingrediente opționale:

  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 60 g de ciocolată neagră, bucăți de fructe sau nuci

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă mică de chec cu hârtie de copt.

Puneți toate ingredientele în vasul blenderului sau robotului de bucătărie. Puteți pune și ingredientele din lista de opționale.

Mixați până rezultă o compoziție omogenă, fără bucăți de banană. Dacă este prea groasă și nu curge deloc, mai adăugați puțin lapte. Trebuie să arate ca un aluat de chec.

Turnați compoziția în tavă și nivelați. Puteți decora checul cu bucăți de ciocolată sau de nuci.

Dați checul în cuptor pentru 35-40 de minute. Este gata când s-a rumenit pe deasupra. Însă cel mai bine este să verificați dacă s-a copt în mijloc, făcând testul cu scobitoarea.

Checul cu banane trebuie lăsat să se răcorească minim 10 minute. Cel mai indicat este să așteptați să se răcească de tot înainte de a-l tăia.

Îl puteți păstra în frigider, într-o caserolă ermetică. Rezistă la rece până la 5 zile.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec fără zahăr sau făină:

Chec cu banane și nuci, fără zahăr
Chec fraged cu ovăz și lămâie – fără zahăr
Chec fără zahăr și făină de grâu (keto) – un deliciu dietetic și sănătos!
Chec fără gluten și fără zahăr – cu măr, morcov și ovăz
Chec de post cu banane și scorțișoară (fără zahăr)

Sursă articol: Chloee Vegan, 6-ingredient blender banana bread: https://www.instagram.com/p/Cpn7vYPhk1M/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.