Paste cu (sos de) spanac – rețetă de post

Spanacul este o verdeață de primăvară deosebit de hrănitoare și sănătoasă.

Merită inclusă în mai multe din rețetele noastre zilnice.

Paste cu spanac

Paste cu spanac

Cel mai des îl consumăm în salate. Însă din frunzele lui putem obține și niște sosuri foarte bune, fie pentru salate, fie pentru paste, sandvișuri sau chiar pentru pizza.

În rândurile de mai jos veți găsi două rețete de paste cu spanac: una cu sos de spanac, și alta cu spanac mărunțit.

Citește și – Sos cremos alb, pentru paste sau salatele de post

Paste cu sos de spanac – rețeta 1

Durată totală de preparare: 8 minute
Număr de porții: 2
Calorii: 148 kilocalorii

Ingrediente

  • 100 g de spanac
  • 2 căței de usturoi
  • 240 ml de lapte vegetal (cocos, soia, orez, migdale)
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 linguriță de pudră de ceapă
  • 1 mână de busuioc verde
  • 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper alb
  • 1 praf de nucșoară
  • 1 pachet de paste la alegere

Mod de preparare

Spălați frunzele de spanac și rupeți-le mărunt. Puneți-le în blender. Adăugați usturoiul decojit și toate celelalte ingrediente.

Mixați până când rezultă o compoziție fină, cremoasă.

Turnați crema într-o cratiță și puneți-o pe foc.

Între paralel, fierbeți pastele, conform instrucțiunilor de pachet.

Aduceți sosul de spanac la punctul de fierbere și apoi amestecați ocazional.

Lăsați-l să clocotească 2 minute, apoi turnați-l peste pastele fierte și scurse de apă.

Citește și – Paste cu dovlecei și sos verde

Paste cu spanac și lămâie – rețeta 2

Durată totală de preparare: 20 de minute
Bucătărie: italiană
Calorii: 497 kilocalorii

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ½ căni de apă, supă vegetală sau borș crud de tărâțe
  • 1 cană de lapte de cocos (100% grăsime)
  • 250 de grame de spaghette (sau alt tip de paste)
  • 3 căni de frunze de spanac proaspăt
  • sucul de la ½ lămâie + coaja rasă de la 1 lămâie
  • sare, piper, fulgi de ardei, după gust

Mod de preparare

La această rețetă, pastele se fierb la un loc cu spanacul și sosul într-o singură cratiță.

Dacă nu aveți o cratiță suficient de mare pentru spaghetti lungi, fierbeți-le separat.

Începeți prin a curăța ceapa și usturoiul de coajă. Tocați-le mărunt. Căliți mai întâi ceapa în puțin ulei, circa 3 minute, sau până devine transparentă. Adăugați apoi usturoiul.

După un minut, adăugați pastele crude, apa sau borșul, laptele de cocos și sucul de lămâie.

Amestecați de mai multe ori. Pe măsură ce pastele se înmoaie, apăsați-le cu lingura sau cu paleta pentru a le rupe și cunfunda în lichid.

Fierbeți pastele 15-18 minute.

Între timp, spălați frunzele de spanac și tocați-le mărunt sau grosier, după plac.

Când apastele u devenit al dente, adăugați spanacul spălat și tocat mărunt. Puneți și coaja de lămâie.

Amestecați și fierbeți totul încă 2 minute.

Asezonați cu sare și condimente.

Citește și – Paste penne cu sos de roșii, de post

Surse articol:

1. Ela Vegan, Vegan Spinach Pasta Sauce, Gluten Free recipe, Ela Vegan: https://elavegan.com/vegan-spinach-pasta-sauce-recipe/
2. Sina, Lemon spaghetti with spinach (one pot), Vegan Heaven: https://veganheaven.org/pasta/lemon-spaghetti-with-spinach/

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.