Sos cremos alb, pentru paste sau salatele de post

Acest sos cremos alb, pe care îl puteți folosi la pastele sau salatele de post, este inspirat din sosul Alfredo.

Versiunea vegetală este la fel de reușită ca cea originală, care se prepară din brânză sau unt.

Sos cremos alb, pentru paste sau salatele de post

Sos cremos alb, pentru paste sau salatele de post: Lifeforstock – Freepik.com

Este fin, cremos și aromat. Se face din ingrediente vegetale, 100% naturale. Iar acest lucru este un avantaj foarte mare.

Cu siguranță sunteți deja curioși să aflați care sunt ingredientele ce dau acestui sos o textură atât de cremoasă și o culoare albicioasă.

Este vorba despre două ingrediente esențiale pentru un sos Alfredo de post reușit: caju și conopidă.

Citește și – Paste cu sos de conopidă, merită încercate (rețetă de post)

Sos alb cremos de post – rețetă

Durată totală de preparare: 20 de minute
Număr de porții: 4-6

Ingrediente

  • 350 grame de buchețele de conopidă
  • ½ cană de caju crud
  • ¼ cană de ulei de măsline
  • ½ cană de apă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • ½ linguriță de muștar
  • opțional: 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță de sare
  • piper, după gust

Mod de preparare

Puneți o cratiță cu apă și sare pe foc. Desfaceți conopida buchețele mici și spălați-le. Puneți-la la fiert împreună cu nucile caju circa 8-10 minute.

Furculița trebuie să pătrundă ușor prin conopidă.

Scurgeți de apă și transferați cele două ingrediente în blender. Adăugați restul ingredientelor și mixați până rezultă o compoziție omogenă, fină.

Acesta este sosul de post pe care îl puteți păstra la frigider într-un borcănel de sticlă.

Citește și – Sos de avocado pentru salate și paste – rețetă + beneficii

Fierbeți un pachet de paste (indiferent de formă sau dimensiune) și folosiți acest sos. Dacă e nevoie, subțiați-l cu puțină apă din care au fiert pastele.

Sosul alb de post poate fi adăugat și în salatele de legume, precum salata de cartofi, de spanac sau alte verdețuri, de mere și nuci, de broccoli, varză, morcov, țelină sau ciuperci.

Îl puteți utiliza de asemenea la sandvișuri sau lipii umplute.

Spre deosebire de sosurile care conțin lactate sau ouă, acesta nu are multe calorii, nici grăsimi saturate.

Este dietetic, dar totodată hrănitor și sățios.

Citește și – Paste cu dovlecei și sos verde

Sursă articol: Jeanine, Vegan Alfredo Sauce, Love & Lemons: https://www.loveandlemons.com/vegan-alfredo-sauce/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.