Paste din grâu speltă cu nucă – fără zahăr

O rețetă simplă care poate fi folosită pe post de desert, gustare sau chiar masă principală, sunt aceste paste cu nucă.

Am găsit paste din grâu speltă integral în Kaufland și am cumpărat o pungă. Au ieșit foarte bune și mai ales sățioase. Se simte că acest grâu este bogat în nutrienți. 

Paste din grau spelta cu nuca

Paste din grau spelta cu nuca

Știu că grâul speltă este foarte sănătos și m-am bucurat să văd produse din acest grâu pe rafturile marilor magazine.

Grâul speltă (Triticum spelta) este o specie de grâu antic, ceva mai scumpă decât grâul comun. Este de asemenea mai dur și mai bun la gust. Are o aromă subtilă de nucă. 

Potrivit Paradisul Verde, grâul speltă este considerat o cereală biblică, ancestrală, cultivat încă din anul 5.000 î.Hr. Îl găsim în scrierile Vechiului Testament. 

Conține cantități mari de fibre, proteine, vitamine și proteine. Se digeră mai ușor decât grâul modern. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de paste pe care vă recomand să le încercați:

Paste cu sos de mazăre și busuioc – rețetă de post
Paste cu (sos de) spanac – rețetă de post
Paste din porumb cu sos de leurdă (fără ulei)

Paste din grau spelta cu nuca si miere

Paste din grau spelta cu nuca si miere

Paste cu miez de nuca

Paste cu miez de nuca

Paste cu nuca si miere

Paste cu nuca si miere

Paste cu nuci

Paste cu nuci

Paste cu nuci

Paste din grâu speltă cu nuci - fără zahăr

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 250 g de paste din grâu speltă
  • 200 g de nuci
  • miere, după gust
  • 100 ml de lapte vegetal
  • 1 pumn de stafide

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți pastele la fiert în apă cu puțină sare. Folosiți cantitatea de apă și durata de fierbere indicate pe pachetul de paste.
  • Pastele fierte se toarnă într-o sită și se clătesc sub jet de apă rece.
  • Se scurg și se pun într-un bol mare.
  • Rumeniți puțin nucile și apoi dați-le prin robot pentru a le măcina. Eu le-am copt în airfryer câteva minute.
  • Puneți miezul de nucă măcinat peste paste. Adăugați laptele, mierea, după gust și stafidele. Amestecați ușor. Puteți pune și puțină esență de rom, pentru o aromă mai intensă.

Notă

Pastele pot fi servite imediat. Le puteți păstra într-un bol închis cu capac, în frigider. Vă recomand să le consumați în termen de 1-2 zile, deoarece își schimbă gustul și culoarea.
Eu am folosit un amestec de nuci și alune. 
 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.