Paste cu dovlecei și sos verde

Pastele sunt foarte versatile și pot fi preparate în diverse feluri: cu brânzeturi, cu carne, cu pește, cu legume, cu nucă, sosuri și așa mai departe.

În acest articol vă propunem o rețetă de paste de post, cu dovlecei și sos verde. Este o mâncare ușoară, dar consistentă. O puteți prepara într-o zi de post, pentru o cină în familie.

Paste cu dovlecei si sos verde

Paste cu dovlecei si sos verde: Timolina – www.freepik.com

Paste cu dovlecei și sos verde – rețetă

Din aceste ingrediente rezultă 6 porții de paste. Ajustați cantitățile în funcție de numărul de meseni.

Ingrediente

  • 340 g de paste pene (sau paste cu o formă similară)
  • 2 dovlecei sau zucchini medii
  • 10 linguri de pesto de busuioc (sau alt sos)
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de usturoi zdrobit
  • ½ cană de apa în care au fiert pastele
  • apă
  • sare și piper

Mod de preparare

Puneți apă într-o cratiță cu puțină sare pe foc. Când începe să clocotească, adăugați pastele și dați focul la mic. Lăsați pastele să fiarbă până când se înmoaie (verificați durata de preparare indicată pe ambalaj).

Citește și – „Paste” din dovlecei cu sos de avocado

Pentru această rețetă este mai potrivit să folosiți paste pene, spirale, fundițe, pătrate sau alt model scurt.

Cât fierb pastele, curățați dovleceii și tăiați-i în jumătate pe lungime, apoi sub formă de semilună. Îi puteți tăia de asemenea fâșii sau cubulețe.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie adâncă, sau suficient de mare cât să încapă pastele.

Când începe să sfârâie uleiul, adăugați usturoiul zdrobit. Reduceți focul și căliți usturoiul circa un minut. Puneți apoi dovleceii și presărați sare și piper.

Amestecați și căliți legumele circa 5 minute. Dovleceii nu trebuie să fie complet înmuiați.

Adăugați pesto și amestecați ușor.

Adăugați pastele scurse de apă în tigaie, peste dovlecei. Amestecați și dacă este nevoie, mai adăugați puțin din apa în care au fiert pastele.

Citește și – Paste cu roșii și măsline – rețetă de post

Pastele cu dovlecei și pesto se servesc calde. Pot fi păstrate la frigider circa 2 zile, însă trebuie să le reîncălziți înainte de servire.

O porție de paste cu dovlecei și pesto conțin:

  • 322 de calorii
  • 18 g de grăsimi totale
  • 7 mg de colesterol
  • 406 mg de carbohidrați
  • 406 mg de sodiu
  • 33 g de carbohidrați
  • 3 g de fibre
  • 3 g de zahăr
  • 10 g de proteine

Cum se face pesto

Pesto poate fi cumpărat gata făcut din magazine, sau se poate prepara în casă. Vă prezentăm o rețetă de pesto recomandată de Jamie Oliver.

Citește și – Cum să mănânci paste fără să te îngrași? (+ o rețetă)

Ingrediente

  • 1 legătură de busuioc verde
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 50 g de nuci, semințe de pin sau migdale
  • 1 cățel de usturoi
  • opțional: 50 g de parmezan

Mod de preparare

Decojiți usturoiul și pasați-l cu un pistil în mojar. Adăugați un praf de sare, busuiocul și nucile. Continuați să pasați până se zdrobesc frunzele și nucile.

Adăugați uleiul de măsline și omogenizați. Dacă vreți să fie mai lichid, adăugați un strop de apă sau suc de lămâie. Gustați de sare și piper.

Dacă nu aveți un mortar, pasați ingredientele cu blenderul sau cu ajutorul unui robot.

Busuiocul poate fi înlocuit cu pătrunjel verde.

Citește și – Sos de avocado pentru salate și paste – rețetă + beneficii

Surse articol:

1. Kalyn Denny, Pasta with zucchini and basil pesto, Kalyn’s Kitchen: https://kalynskitchen.com/recipe-for-easy-penne-pasta-with-2/
2. Jamie Oliver, The best basil pesto: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/the-best-basil-pesto/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.