Subiectul „făinoase” este întotdeauna unul de maxim interes pentru diabetici. Pâinea, pastele, cartofii, orezul – acestea principalele produse restricționate în diabet. Motivul? Conținutul bogat în glucide, carbohidrați sau amidon. Este bine ca diabeticii să țină cont de recomandările medicului diabetolog […]
Articole despre 'paste'
Paste cu sos de mazăre și busuioc – rețetă de post
Pastele gătite sunt atât de versatile, încât putem pune aproape orice în ele. Dacă vă plac pastele și vreți să mai schimbați gustul și culoarea sosului, încercați rețeta de mai jos. Spre deosebire de sosul clasic roșu din tomate, sosul […]
Paste cu (sos de) spanac – rețetă de post
Spanacul este o verdeață de primăvară deosebit de hrănitoare și sănătoasă. Merită inclusă în mai multe din rețetele noastre zilnice. Cel mai des îl consumăm în salate. Însă din frunzele lui putem obține și niște sosuri foarte bune, fie pentru […]
Sos cremos alb, pentru paste sau salatele de post
Acest sos cremos alb, pe care îl puteți folosi la pastele sau salatele de post, este inspirat din sosul Alfredo. Versiunea vegetală este la fel de reușită ca cea originală, care se prepară din brânză sau unt. Este fin, cremos […]
Paste penne cu sos de roșii, de post
Pastele sunt cea mai simplă și „confortabilă” mâncare pentru persoanele grăbite sau familiile numeroase. Se prepară rapid, sunt versatile și pot fi combinate cu diverse tipuri de legume, carne sau sosuri. Pastele penne cu roșii sunt o rețetă clasică pentru […]
Paste cu roșii și măsline – rețetă de post
Pastele sunt întotdeauna o mâncare rapidă și la îndemână pentru cei care nu au mult timp pentru a găti preparate sofisticate. Sunt practice și versatile, ceea ce le face o alegere potrivită pentru masa de prânz. Pentru zilele de post, […]