Paste penne cu sos de roșii, de post

Pastele sunt cea mai simplă și „confortabilă” mâncare pentru persoanele grăbite sau familiile numeroase.

Se prepară rapid, sunt versatile și pot fi combinate cu diverse tipuri de legume, carne sau sosuri.

Paste de post cu sos de rosii

Paste de post cu sos de rosii

Pastele penne cu roșii sunt o rețetă clasică pentru vegetarieni sau pentru cei care postesc miercurea și vinerea.

Pentru sos puteți folosi roșii simple, tăiate cubulețe, sau diferite preparate din roșii, precum pastă de roșii, suc de roșii, sos de roșii, bulion sau roșii în sos la conservă.

Paste penne cu roșii – rețeta 1

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 400 g de pastă de roșii, roșii zdrobite, suc de roșii sau bulion
  • 225 g de paste penne
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță de fulgi de ardei iute
  • sare, după gust
  • opțional: frunze sau cozi de pătrunjel tocate fin de pătrunjel tocate mărunt

Mod de preparare

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Puneți uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Căliți ceapa circa 10 minute, sau până când devine transparentă.

Adăugați apoi usturoiul și fulgii de ardei. Sotați-le circa 2 minute.

Turnați apoi pasta de roșii și amestecați. Gătiți sosul fără capac timp de 20 de minute.

Între timp, puneți o cratiță mare cu apă și sare pe foc. Când începe să clocotească, adăugați pastele. Amestecați și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

După ce pastele au fiert, păstrați 120 ml de din apa respectivă, iar restul scurgeți-o.

Pastele scurse se adaugă peste sosul de roșii și se amestecă ușor. Adăugați câte puțin din apa în care ați fiert pastele pe care ați păstrat-o, pentru a obține un sos mai lichid.

Asezonați la final cu sare, după gust.

Citește și – Paste cu roșii și măsline – rețetă de post

Paste penne cu roșii și dovlecei – rețeta 2

Ca să aveți de unde alege, vă mai prezentăm o rețetă de paste penne cu roșii, de data această îmbogățită cu dovlecei.

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi mari
  • ½ ceapă
  • 2 dovlecei sau zucchini mici
  • 1 lingură de sare
  • 2 ½ căni de apă
  • 400 g de roșii în sos
  • 2 linguri de fulgi de ardei iute
  • 1 lingură de sos de soia
  • 240 g de paste penne
  • piper negru
  • pătrunjel verde

Citește și – Cum să mănânci PASTE fără să te îngrași? (+ o rețetă)

Mod de preparare

Curățați de coajă ceapa, usturoiul și dovleceii/zucchini.

Tăiați ceapa pătrățele. Treceți usturoiul prin presă. Tăiați dovleceii/zucchini cubulețe mici.

Puneți uleiul într-o cratiță încăpătoare. Adăugați toate legumele de mai sus. Căliți-le câteva minute, până când ceapa și usturoiul încep să se rumenească.

Adăugați apa, roșiile, fulgii de ardei iute, sosul de soia și pastele.

Lăsați focul la mare până când începe să clocotească. Reduceți apoi temperatura și fierbeți totul timp de 10-12 minute, sau până când pastele s-au înmuiat.

Asezonați cu sare și piper.

Pastele se servesc cu pătrunjel verde pe deasupra.

Citește și – Paste cu dovlecei și sos verde

Surse articol:

1. Kiano Moju, Penne With Tomato Sauce Pasta, Tasy.co: https://tasty.co/recipe/penne-with-tomato-sauce
2. Marc Matsumoto, Easy One Pot Tomato Zucchini Penne for Dinner, Fresh Tastes: https://www.pbs.org/food/fresh-tastes/easy-one-pot-tomato-zucchini-penne-dinner/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.