Paste din porumb cu sos de leurdă (fără ulei)
Am găsit în comerț paste din porumb și am vrut să le testez. Primul gând a fost că porumbul nu are gluten. În plus, preparatele din această cereală se digeră mai repede.
Mi-au plăcut la gust. Au o aromă subtilă de mălai fiert. Depinde mult cu ce le combinați. Puteți folosi sos de roșii, sosuri albe și diverse legume.
Eu am folosit o pastă de leurdă cu semințe pe care o aveam în frigider. Rețeta o găsiți AICI. Dacă nu aveți leurdă, o puteți înlocui cu spanac.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de paste sănătoase, pe care vă recomand să le încercați:
„Paste” din dovlecei cruzi cu sos de nuci fără ulei – rețetă pentru Postul Mare
„Paste” din dovlecei și morcov, cu sos de roșii și nuci – rețetă fără foc
„Spaghete” din dovlecei – o alternativă sănătoasă pentru pastele din comerț
Paste cu sos de mazăre și busuioc – rețetă de post
Paste cu roșii și măsline – rețetă de post
Paste din porumb cu sos de leurdă - rețetă
Ingrediente
- 200 g de paste din porumb
- 1 litru de apă
- 3 linguri de sos de leurdă
- 2 lingurițe de sare
Mod preparare rețetă
- Puneți apa la fiert într-o cratiță cu 1 linguriță de sare. Când începe să clocotească, adăugați pastele.
- Acestea se fierb 15-20 de minute, sau conform duratei indicate pe produs.
- Ulterior, pastele fierte se toarnă într-o sită și se clătesc bine sub jet de apă rece.
- Scurgeți-le bine de apă și puneți-le înapoi în cratița în care le-ați fiert. Adăugați sosul de leurdă și sarea. Amestecați ușor, pentru a nu zdrobi pastele.