Ciorbă de fasole verde, îngroșată – mâncare de post

Ciorba de fasole verde, îngroșată, este o mâncare foarte bună de post.

Este hrănitoare, sățioasă și reconfortantă. Se poate servi la prânz sau la cină.

Ciorba de fasole verde, ingrosata

Ciorba de fasole verde, ingrosata

La prepararea ei puteți folosi păstăi de fasole verde sau galbenă, mai înguste sau mai late.

Dacă este sezonul lor, foarte bine. Dacă nu, poate aveți deja în congelator o pungă, de vara trecută.

În orice caz, fasolea verde se găsește în magazine în orice perioadă a anului, în stare congelată.

Citește și – Nutriționiștii dezvăluie cel mai rapid și sănătos mod de a găti fasolea verde

Ce beneficii are fasolea verde

Fasole verde este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamine din grupul B și fier. Conține și cantități mici de potasiu, calciu, mangan, zinc și magneziu.

Consumul acestei leguminoase poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, a atacului de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

Acest efect se datorează flavonoidelor. Studiile au arătat că acest tip de antioxidanți împiedică formarea cheagurilor de sânge în vene și artere și combat trombozele.

Fasolea verde ajută la scăderea glicemiei și poate fi utilă în alimentația diabeticilor.

Antioxidanții pe care îi conține întăresc sistemul imunitar.

Datorită fibrelor, fasolea verde ușurează procesele digestive și contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

Conține acid folic, o vitamină importantp pentru fertilitate și sarcină.

Nu în ultimul rând, acest aliment susține sănătatea oculară, datorită carotenoidelor și sănătatea oaselor, datorită vitamine K, siliciului și calciului.

Citește și – Sucul de fasole verde ajută în reumatism, gută, pietre la rinichi

Ciorbă de fasole verde, îngroșată – rețetă

Durată totală de preparare: 40 de minute
Număr de porții: 4

Ingrediente

  • ½ kg de fasole verde (proaspătă sau congelată)
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 bucată mică de țelină
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml de pastă de roșii sau roșii pasate
  • 3 linguri de făină
  • 100 ml de borș de tărâțe, suc de lămâie sau zeamă de murături
  • 50 ml de ulei
  • 1 linguriță de boia de ardei
  • pătrunjel, mărar, cimbru etc.
  • 1 litru de apă caldă

Mod de preparare

Mai întâi veți face rântașul, care va îngroșa ciorba.

Puneți uleiul într-o cratiță la încins. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt.

Cele două legume se călesc câteva minute, până se înmoaie.

Adăugați apoi făina și amestecați. Puneți boiaua de ardei și amestecați des câteva minute, până când făina se dizolvă.

Turnați apa peste legumele din cratiță și amestecați.

Puteți adăuga acum celelalte legume: ardeiul gras, morcovul și țelina, tăiate cubulețe.

Lăsați ciorba să fiarbă la foc potrivit 10 minute.

Adăugați apoi fasolea verde și pasta de roșii.

Mai lăsați ciorba pe foc până se fierb bine și păstăile de fasole.

Adăugați agentul de acrire ales. Gustați de sare și piper și asezonați după gust.

După ce mai fierbe 1-2 minute, opriți focul. Ciorba este gata.

Ciorba de fasole verde, îngroșată, poate fi servită cu mămăliguță sau cu pâine, lipie.

Merge bine cu un ardei iuți în oțet.

Această ciorbiță poate fi făcută și fără acreală, caz în care se va numi supă. În acest caz, puteți folosi mai mult bulion.

Citește și – Fasole verde cu sos gustos – rețetă de post

Surse articol:

1. Iuliana Sbîrnea, Ciorbă de fasole verde cu rântaș, Bucate Aromate: https://bucate-aromate.ro/2017/03/ciorba-de-fasole-verde-cu-rantas-fara-gluten/
2. Nutrition and You, Green Beans Nutrition Facts: https://www.nutrition-and-you.com/green_beans.html
3. Meenakshi Nagdeve, Vanessa Voltolina, 5 Science-Based Health Benefits of Green Beans, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/green-beans.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.