Fasole verde cu sos gustos – rețetă de post

O mâncare de post foarte bună, din toate punctele de vedere – gust, conținut nutrițional, beneficii și ușurința preparării – este fasolea verde cu sos.

Chiar dacă este de post, sosul nu se face din făină. Din această privință, versiunea pe care v-o prezentăm este sănătoasă decât cea cu rântaș.

Fasole verde cu sos gustos – reteta de post

Fasole verde cu sos gustos – reteta de post

Dacă vă place fasolea verde călită cu usturoi, dar vreți să mai diversificați meniul, încercați să o preparați cu puțin sos. Va fi mult mai savuroasă și atractivă.

Rețeta este inspirată din bucătăria indiană. Pentru a-i da un gust deosebit, se folosește un amestec de mirodenii pe care indienii îl numesc „curry”.

Se găsește de cumpărat în magazine, dar se poate realiza și acasă, amestecând anumite condimente.

Un alt ingredient special care dă fasolei un gust aparte este laptele de cocos. Acesta va fi folosit pe post de sos.

Citește și – Nutriționiștii dezvăluie cel mai rapid și sănătos mod de a găti fasolea verde (rețetă și beneficii)

Fasole verde cu sos gustos – rețetă de post

Ingrediente

  • 500 g de fasole verde
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml de lapte de cocos
  • ½ linguriță de boabe de muștar
  • ½ linguriță de pulbere de curry
  • ½ linguriță de boia de ardei
  • ½ linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare

La această rețetă puteți folosi atât fasole proaspătă, cât și congelată.

Spălați tecile. Dacă sunt prea lungi, le puteți tăia în jumătate sau bucăți mai mici, după preferință.

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Tocați fin și roșia (o puteți la fel de bine da prin blender).

Pregătiți toate condimentele, să le aveți pe masă la îndemână.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Adăugați apoi boabele de muștar. Puneți capacul și căliți-le puțin, până când încetează să mai sară în tigaie.

Adăugați apoi ceapa și usturoiul. Amestecați continuu ca să nu se ardă.

După 20 de secunde, puneți roșiile și curry. Lăsați pe foc 2 minute, apoi adăugați fasolea verde.

Turnați și laptele de cocos. Amestecați ușor și aduceți la punctul de fierbere. Reduceți focul și puneți capacul.

Lăsați mâncarea să fiarbă 20-30 de minute, sau până când păstăile s-au frăgezit și și-au schimbat culoarea.

Nu le lăsați să se fleșcăiască. Adăugați sare și amestecați ușor.

Luați capacul și lăsați fasolea încă 10 minute să scadă lichidul și să devină mai gros, ca un sos.

Fasolea verde cu sos alb se poate servi pe deasupra cu pătrunjel sau mărar verde, tocat mărunt.

Este bună atât cu pâine, cât și cu mămăliguță. O puteți acompania cu o porție de cartofi sau orez.

Citește și – Păstăile de fasole verde – excelente pentru slăbit (dr. Michael Murray)

Sugestii

Puteți folosi păstăi de fasole galbenă în locul celor verzi. Tecile pot fi mai late sau mai înguste.

Laptele de cocos poate fi înlocuit cu smântână grasă – dacă nu pregătiți mâncarea pentru o zi de post.

Pulberea de curry se obține din: turmeric, chimen, chilli, coriandru, ghimbir, fenicul, usturoi, scorțișoară, cuișoare, cimion, schinduf, nucșoară, boabe de muștar și piper. Nu trebuie să le folosiți pe toate, ci doar câteva, pe care le aveți deja în casă.

Surse articol:

1. LaLaena, Curry de fasole verde: https://www.lalena.ro/reteta/1390/Curry-de-fasole-verde/
2. Sarah Ozimek, Simple Homemade Curry Powder: https://www.curiouscuisiniere.com/homemade-curry-powder/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.