Prăjitură delicată, cu cremă și aluat de foietaj

Această prăjitură delicată, cu cremă și aluat de foietaj te poate scoate rapid din încurcătură atunci când ai nevoie de un desert rapid.

Trebuie doar să cumperi foietaj și să faci o cremă simplă în casă.

Prajitura delicata, cu crema si aluat de foietaj

Prajitura delicata, cu crema si aluat de foietaj: 8photo-Freepik.com

În ciuda faptului că se prepară atât de ușor, această prăjitură este un real succes. Cu siguranță veți cuceri toți invitații!

Are un gust asemănător cremșnitului cu cremă de vanilie.

Citește și – 3 ouă, 2 mere și puțin lapte – prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Prăjitură delicată, cu cremă și aluat de foietaj – rețetă

Ingrediente

  • 2 pachete de aluat foietaj de (1 kg în total)
  • 500 ml de lapte dulce
  • 2 ouă
  • 200 ml de frișcă lichidă pentru bătut
  • 100 g de zahăr
  • 20 g de făină albă
  • 20 g de amidon de porumb
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat

Mod de preparare

Întrucât aluatul este gata cumpărat, trebuie să pregătiți doar crema.

Trebuie să lăsați însă foietajul la dezghețat.

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați făina și peste ea amidonul și zahărul vanilat.

Puneți și 200 ml din cantitatea totală de lapte.

Amestecați bine cu telul, până dispar cocoloașele.

Turnați restul de lapte (300 ml) într-o cratiță împreună cu zahărul. Aduceți laptele la punctul de fierbere.

Trageți vasul de pe foc și turnați amestecul pregătit mai sus, amestecând continuu cu telul.

Întoarceți cratița pe foc. Introduceți mixerul și mixați până când crema se îngroașă.

Turnați-o imediat într-un bol și acoperiți-o la suprafață cu o folie de plastic. Folia trebuie să vină direct în contact cu crema, ca să nu formeze pojghiță deasupra.

Lăsați crema la răcit. Între timp, pregătiți aluatul.

Citește și – Plăcintă cu cremă de griș – rețetă grecească

Puneți un pachet (500 g) pe masa de lucru pe care ați presărat puțină făină.

Întindeți-l cu sucitorul într-o foaie mare, cu diametrul de 33 x 35 cm.

Tăiați marginile pentru a obține o foaie dreaptă.

Tăiați-o în două pe înălțime.

Așezați una din foile obținute în tava cuptorului, în care ați pus hârtie de copt.

Înțepați-o peste tot cu furculița, pentru a nu obține umflături nedorite.

Coaceți foaia în cuptorul preîncălzit la 180 de grame, timp de 20-25 de minute. Scoateți-o când s-a rumenit ușor la suprafață.

Procedați la fel și cu celelalte foi obținute din restul de aluat.

Una din foi se fărâmițează cu mâinile, iar bucățile se pun într-un bol.

Când crema s-a răcit, se mixează puțin cu mixerul, cât să devină pufoasă.

Turnați frișca într-un bol separat și bateți cu mixerul până se întărește.

Adăugați frișca în cremă și amestecați cu mixerul pentru omogenizare.

Acum puteți asambla prăjitura.

Așezați o foaie de aluat pe un platou dreptunghiular. Ungeți cu cremă. Așezați o altă foaie de aluat și ungeți din nou cu cremă.

Continuați așa până terminați tot foietajul. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, cu care trebuie să îmbrăcați toată prăjitura, inclusiv pe margini.

Presărați deasupra foietajul sfărmat – pe care l-ați păstrat în bol.

Acoperiți bine și pereții laterali ai prăjiturii cu foietaj mărunțit, astfel încât prăjitura să fie îmbrăcată complet în foietaj.

Ați obținut un fel de tortuleț. Dați-l în frigider până a doua zi.

În ziua următoare se poate porționa. Se taie felii, apoi încă o dată în jumătate.

Citește și – Prăjitură cu aluat ras și fructe (+ un strat de budincă)

Sursă articol: Natasine Slastice, Prozrachna fina krema sa lisnatim tijestom: https://www.youtube.com/watch?v=u9Od1sClDNU&ab_channel=Nata%C5%A1ineSlastice

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.