Prăjitură cu aluat ras și fructe (+ un strat de budincă)

Prăjitura cu aluat ras și fructe este un deliciu. Orice gospodină trebuie să știe această rețetă. Spre deosebire de varianta clasică, această prăjitură conține și un strat fin de budincă de vanilie.

Se pot folosi diverse tipuri de fructe proaspete, precum: prune, portocale, mandarine, clementine, mere, mango, banane, pere, etc.

Prajitura cu aluat ras si fructe

Prajitura cu aluat ras si fructe

Dacă vreți să folosiți gem sau fructe călite în prealabil, este indicat să le puneți la baza prăjiturii, adică direct peste aluat, punând budinca deasupra.

Dacă folosiți fructe proaspete, acestea se așează peste stratul de budincă.

Citește și – Prăjitură răsturnată cu clementine – rapidă, savuroasă

Prăjitură cu aluat ras și gem – rețetă

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de făină
  • 100 g de unt topit
  • 1 ou
  • 100 g de zahăr
  • ½ pliculeț de praf de copt
  • 1 pliculțe de zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 400 ml de lapte
  • 4 linguri de zahăr
  • 200 g de smântână de 20%
  • 500 g de portocale sau mango proaspete (sau din compot)

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti aluatul.

Topiți mai întâi untul.

Amestecați apoi într-un bol încăpător făina cu praful de copt. Faceți o adâncitură în centru și adăugați untul topit, oul, zahărul tos și zahărul vanilat.

Amestecați cu o lingură, apoi frământați cu mâinile. Veți obține un aluat elastic, bine legat.

Împărțiți aluatul în două părți: o parte mai mică (un sfert) și o parte mai mare (trei sferturi).

Bucățica mai mică de aluat se modelează ca o bilă și se înfășoară în folie alimentară. Se dă la frigider până când îi vine rândul.

Luați bucata mai mare de aluat și așezați-o pe o hârtie de copt. Puneți deasupra ei altă coală de hârtie de copt și întindeți aluatul peste hârtie cu sucitorul.

Trebuie să obțineți o foaie dreptunghiulară, mare cât tava de copt.

Îndreptați frumos marginile și așezați-o în tava unsă în prealabil cu ulei și presărată cu făină. Vă puteți ajuta de sucitor pentru a rula și a pune foaia în tavă.

Autoarea rețetei a folosit un vas yena dreptunghiular cu diametrul de 19×30 cm.

Tipăriți bine aluatul pe margini, ca foaia să fie cât mai dreaptă.

Citește și – 3 ouă, 2 mere și puțin lapte – prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Pregătiți acum budinca de vanilie. Puneți praful de budincă într-un bol. Adăugați puțin lapte rece, cât să dizolvați praful.

Restul de lapte se toarnă într-o cratiță. Se adaugă cele 4 linguri de zahăr și se aduce la punctul de fierbere.

Când laptele a început să clocotească, luați cratița de pe foc și turnați budinca dizolvată. Amestecați repede cu telul și puneți oala din nou pe foc.

Când budinca s-a îngroșat, dați cratița deoparte. Adăugați imediat smântâna și amestecați bine cu telul. Crema trebuie să fie pufoasă și omogenă.

Turnați crema de budincă peste foaia de aluat din tavă. Nivelați cu o spatulă.

Așezați deasupra feliile de portocale întregi, sau tăiate cuburi mari (sau cu bucăți de mango). Acoperiți toată suprafața cu fructe.

Autoarea rețetei a folosit felii de prune, pe care le-a așezat cu partea tăiată în sus.

Presărați puțin zahăr peste fructe.

Dați apoi pe răzătoare bucata de aluat rămasă, direct deasupra prăjiturii, pe toată suprafața.

Aprindeți cuptorul și preîncălziți-l la 180 de grade Celsius. Lăsați prăjitura să se coacă circa 50 de minute.

După ce s-a răcit, se pudrează cu zahăr pudră, folosind o sită.

Se taie pătrate.

Prăjitura cu aluat ras și fructe se păstrează la rece.

Citește și – Sharlotka – cea mai populară prăjitură cu mere din Rusia

Sursă articol: Natasine Slastice, Najbolji kolac sa sljivama: https://www.youtube.com/watch?v=gb3bNFXgnkw&ab_channel=Nata%C5%A1ineSlastice

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.