3 ouă, 2 mere și puțin lapte – prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Combinația dintre mere și cremă de vanilie este ideală. Dacă vă surâde ideea, încercați rețeta de mai jos.

Prăjitura cu mere și cremă de vanilie are ingrediente cât se poate de banale, iar modul de preparare extrem de simplu.

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie: imagine cu titlu sugestiv

Aveți nevoie de 3 ouă, 2 mere și puțin lapte pentru a realiza acest desert fraged în casă.

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie – rețetă

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 ouă
  • 100 ml de lapte
  • 100 g de zahăr
  • 200 g de făină
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • esență de vanilie, după gust

Ingrediente pentru crema de vanilie

  • 250 ml de lapte
  • 1 ou
  • 50 g de zahăr
  • 15 g de amidon de porumb

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați zahărul.

Introduceți mixerul și bateți ingredientele câteva minute, până rezultă o compoziție cremoasă, deschisă la culoare.

Adăugați laptele și esența de vanilie și omogenizați cu telul.

Incorporați apoi făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine cu telul, pentru a obține o compoziție fină.

Citește și – Prăjitură cu mere și blat „invizibil” – rețetă super-simplă!

Curățați merele de coajă și tăiați-le cubulețe sau bucăți mici.

Răspândiți-le pe fundul unei tăvi rotunde. Poate fi o tavă de tartă sau un inel detașabil.

Turnați compoziția lichidă de mai sus peste mere. Nivelați ușor cu o spatulă, acoperind bine merele.

Pregătiți acum crema de vanilie. Puneți oul, zahărul și amidonul într-un ibric. Amestecați bine-bine cu telul. Turnați apoi laptele și omogenzați.

Citește și – Prăjitură pufoasă la tigaie, din 2 mere și 2 ouă!

Așezați vasul pe foc și amestecați continuu până ce compoziția se îngroașă și se transformă într-o cremă.

Transferați crema obținută într-o pungă sau într-un poș. Decorați apoi prăjitura pe deasupra cu această cremă în formă de spirală, pornind din centru și până la margini.

Sau puteți trasa linii orizontale și apoi verticale, pentru a obține un aspect de grilaj.

Introduceți tava în cuptor și lăsați prăjitura cu mere și cremă de vanilie să se coacă până se rumenește la suprafață.

Pudrați cu zahăr în momentul servirii. Tăiați-o ca pe tartă sau tort.

Este bună caldă, dar și rece, la temperatura camerei. O puteți servi ca atare, sau alături de o ceașcă de lapte, ceai sau cafea.

Citește și – Sharlotka – cea mai populară prăjitură cu mere din Rusia

Sursă articol: Rețete arabe, Luați 2 mere și face această delicioasă prăjitură fără ulei, fără unt: https://www.youtube.com/watch?v=HCJt4YcgfHA&ab_channel=ricettearabe

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.