Rugăciunea care înmoaie inima și îți poate schimba sufletul

Nu doar mirenii, ci și călugării se confruntă cu perioade de uscăciune sufletească, în care cu greu reușesc să se mai roage.

Aceste stări nu trebuie să ne sperie sau să ne descurajeze încât să abandonăm complet rugăciunea.

Rugaciunea care inmoaie inima si iti poate schimba sufletul

Rugaciunea care inmoaie inima si iti poate schimba sufletul

Pravila zilnică este foarte importantă și trebuie să o împlinim indiferent dacă simțim nevoia să ne rugăm sau nu.

Cu toate acestea, există anumite rugăciuni care pot ajuta la încălzirea inimii. Pe acestea le putem folosi pentru a ne deschide „apetitul” pentru rugăciune.

Sfântul Paisie Aghioritul recomanda citirea unui canon de rugăciune închinat Maicii Domnului. Se referea în mod precis la Canoanele Maicii Domnului dintr-o carte care se numește „Theotokarion”. Această carte se găsește și la noi.

Odată, Părintele Paisie a fost întrebat de o maică ce anume trebuie să facă pentru a dobândi iubirea față de Maica Domnului.

El i-a sugerat să citească în fiecare zi Canoanele Maicii Domnului din cartea menționată mai sus. Aceste rugăciuni cresc dragostea noastră față de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și totodată aduc mari binecuvântări în viața noastră.

 „Să vezi după aceea ce va face Maica Domnului! Îți va da multă mângâiere”.

Altă dată, Părintele a oferit același răspuns când a fost întrebat cum anume se poate reaprinde râvna pentru rugăciune.

Să citești în fiecare zi un canon din Theotokarion și vei vedea că vei dobândi noblețe. Dacă nu poți să citești un canon întreg, să citești primul tropar la fiecare cântare și podobiile care se află la sfârșitul canonului”.

Acest canon de rugăciune către Maica Domnului poate fi citit în orice moment al zilei, însă Părintele Paisie spunea că este mai bine să fie citit dimineața.

În acest fel, ceea ce citim în cursul dimineții va rămâne întipărit în mintea noastră toată ziua.

Theotokarionul ajută foarte mult. Încălzește inima, mișcă sufletește […]. Chiar și o singură noimă din Theotokarion îți poate schimba sufletul”.

Citește și

Rugăciune către Maica Domnului care risipește norii întristării sufletului
Rugăciune către Maica Domnului „Alină întristarea mea”
Rugăciune de dimineață către Maica Domnului
Rugăciune către Maica Domnului – izvorul tămăduirilor în necazuri și suferințe

Sursă articol: Mărturie Athonită, Canoanele Maicii Domnului ajută mult la rugăciune: https://marturieathonita.ro/canoanele-maicii-domnului-ajuta-mult-la-rugaciune/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]