Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului – pentru ocrotire, povățuire, vindecare, mijlocire

Rugăciunea de mulțumire prețuiește mult înaintea lui Dumnezeu. Ea se ridică la cer ca o tămâie cu bună mireasmă.

Este bineplăcută lui Dumnezeu dacă o săvârșim cu smerenie, iar cu trufie, precum a făcut fariseul din pilda dată de Mântuitorul.

Rugaciune de multumire catre Maica Domnului

Rugaciune de multumire catre Maica Domnului: Freepik.com

Se cuvine să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, socotindu-le pe toate daruri ale Lui.

Rugăciunea de mulțumire arată recunoștința noastră și aceasta atrage și mai mult harul în viața noastră.

Se cuvine să-i aducem mulțumire și Maicii Domnului și tuturor sfinților care au lucrarea lor de mijlocire pentru noi.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este numită în multe rugăciuni „ocrotitoare”, „apărătoare, „izbăvitoare”. Aceste denumiri arată puterea ei de intervenție în mântuirea neamului omenesc.

Maica Domnului îi are sub paza sa pe toți creștinii. Hristos Domnul ne-a dat-o pe Maica Sa să ne fie mamă și nouă, tuturor celor care o iubim și o cinstim.

Ei ne rugăm atunci când avem necazuri, lipsuri, boli, încercări și ispite. Iar ea nu întârzie să ne ajute. Nimeni din cei ce aleargă la ea nu iese rușinat, spune în Paraclisul Maicii Domnului.

Așa cum o mamă se poartă cu multă iubire și blândețe față de cei care greșesc, tot așa și Preasfânta Născătoare de Dumnezeu are pentru noi o dragoste milostivă.

Însă dragostea ei este mai curată și mai presus de dragostea unei mame trupești, cu care îndreptează stângăciile și greșelile noastre noastre.

Prin curăția ei, ea îndreptează ceea ce noi cerem strâmb, iar pe cele care le cerem după dreptate, ea caută să le împlinească, prin darul cel de sus”.

Noi facem diverse cereri către ea, însă dacă acestea nu sunt bune, ea primește strădania noastră și mijlocește pentru ceea ce ne este de folos.

De aceea spune în slujba Paraclisului că atunci când cerem dar bun, primim dăruirea către cererea cea de folos.

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, îți mulțimesc că ne ești și nouă mamă bună, iubitoare și grabnic ajutătoare!

Îți mulțumesc pentru toate icoanele tale făcătoare de minuni și pentru tot harul care se revarsă prin ele.

Îți mulțumesc, Măicuță, pentru toate mijlocirile Tale, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija ta de mamă iubitoare față de noi toți.

Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul tău!

Iartă-mă, Măicuță, pentru multele mele păcate și te rog, ajută-mă să mă pocăiesc pentru multele mele păcate. Și te rog, ajută-mă să mă pocăiesc pentru greșelile mele din această viață!

Îți mulțumesc că te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viața aceasta la viața veșnică.

Îți mulțumesc, Măicuță, că te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit.

Îți mulțumesc, Măicuță, pentru grija ta de mamă, pentru iubirea ta sfântă și pentru tot ajutorul tău. Și eu te iubesc, te preamăresc și îți mulțumesc pentru toate! Amin”.

Citește și: Rugăciune de mulțumire pentru cele cerute și necerute

Surse articol:

1. Doxologia, Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului: https://doxologia.ro/rugaciune-de-multumire-catre-maica-domnului
2. Protos Dumitru Ioan Popoiu, „Nimeni din cei ce aleargă la tine nu iese rușinat”, Doxologia: https://doxologia.ro/nimeni-din-cei-ce-alearga-la-tine-nu-iese-rusinat-talcuiri-din-paraclisul-maicii-domnului

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.