Rugăciune de dimineață către Maica Domnului

Cei mai mulți dintre noi adormim tulburați de griji și ne sculăm cu gândul la cele pe care le avem de făcut în ziua respectivă.

Sfinții Părinți ne îndeamnă să ne culcăm cu rugăciunea pe buze, iar dimineața să ne trezim cu gândul la Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să mergem la culcare neînchinați, adică fără rugăciune.

Maica Domnului

Maica Domnului

 

La fel, primul gest pe care-l avem la trezire trebuie să fie de slăvire a lui Dumnezeu. Oricât de grăbiți am fi, măcar un gând să înălțăm la Dumnezeu, de mulțumire, de recunoștință pentru că am trecut noaptea cu bine și am primit darul unei noi zile.

Obișnuindu-ne să ne rugăm seara și dimineața, somnul nostru va fi ocrotit, iar ziua care începe va purta binecuvântarea lui Dumnezeu.

Rugăciunile dimineții se adresează atât Sfintei Treimi – Părintelui ceresc, Mântuitorului Hristos și Duhului Sfânt, cât și îngerului păzitor și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Rugăciunile către Maica Domnului ne apără de ispite, ne ferește de primejdii, ne izbăvește de necazuri și ne ajută să ne păzim fără de păcat.

Rugăciune de dimineață către Maica Domnului

Preasfântă Stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu sfintele și prea-puternicele tale rugăciuni, izgonește de la mine, smeritul și ticălosul robul tău, deznădăjduirea, uitarea, necunoștința, nepurtarea de grijă, și toate gândurile cele întinate, cele rele și hulitoare de la ticăloasa mea inimă și de la întunecata mea minte.

Și stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt și ticălos, și mă izbăvește de multe rele și aduceri-aminte și năravuri, și de toate faptele cele rele mă slobozește. Că binecuvântată ești de toate neamurile, și preacinstitul tău nume se slăvește în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți, acoperirea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin.

Necazul meu îl știi, ci îl dezleagă precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.