Rugăciune către Maica Domnului – izvorul tămăduirilor în necazuri și suferințe

Maica Domnului ajută cel mai mult acolo unde rugăciunea este făcută din inimă, și de cele mai multe ori, inimile celor care o strigă sunt cuprinse de durere sau de deznădejde.

Părintele Ciprian Negreanu spune că nimeni nu ne este mai apropiat în suferințele noastre ca Maica Domnului. Ea este cea căreia trebuie să ne rugăm în durerile noastre, în despărțirile noastre, în toate necazurile noastre.

Rugaciune Maica Domnului

„Ea este în primul rând un izvor al tămăduirilor aici, adică chemată în rugăciune aici, unde sufletul omului este întristat”.

De aceea, aproape toate rugăciunile Bisericii închinate Maicii Domnului surprind acest aspect.

„Toate rugăciunile Maicii Domnului sunt alcătuite pentru sufletele întristate, pentru sufletele deznădăjduite, cele care nu pot purta povara greutății, care sunt rupte în două, sunt cu inimile frânte”.

Toate aceste suflete trebuie să se roage cu credință și nădejde Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, citindu-i Paraclisul, care se spune „la întristarea sufletului”, sau alte rugăciuni.

[…] nu este om care să înțeleagă mai bine ce trăiți și prin ce treceți voi. În afară de Dumnezeu nu este nimeni să înțeleagă mai bine”.

În toate dorurile, neîmplinirile și durerile noastre, să o chemăm pe Maica Domnului, pentru că ea a născut pe Cel Care „a șters toată lacrima de pe fața tuturor”.

_____________________

Rugăciune către Maica Domnului

O, Doamnă Preasfântă, milostiveşte-te spre toţi cei ce cinstesc întru tot sfânt numele tău şi tuturor arată-le atotputernicul tău acoperământ şi sprijinire. Păzeşte în bunătate pe cei ce până la sfârşitul lor cel mai de pe urmă vieţuiesc în dreaptă credinţă şi arată cinstită petrecere, pe cei răi, buni îi fă, pe cei rătăciţi, pe calea cea dreaptă povăţuieşte-i, la orice lucru bun şi plăcut Fiului tău, ajută-i.

Orice lucru rău şi potrivnic lui Dumnezeu strică-l, celor ce se află în nedumerire trimite-le lor din cer ajutor nevăzut şi înţelepţire, de ispite, sminteli şi pierzare scapă-i; de toţi oamenii cei răi şi de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi apără-i şi păzeşte-i, cu cei ce călătoresc, împreună călătoreşte.

Celor din lipsuri şi din foamete, fii hrănitoare; celor ce nu au acoperământ şi adăpost, fii acoperământ şi scăpare, celor goi dă-le îmbrăcăminte, celor obijduiţi pe nedrept şi prigoniţi le fii sprijineală; pe cei ce rabdă clevetire, batjocură şi hulă, îndreptează-i în chip nevăzut, pe clevetitori şi hulitori mustră-i înaintea tuturor, celor ce se duşmănesc cu înverşunare dăruieşte-le pace fără de veste şi nouă tuturor dragoste unuia către altul, pace, evlavie şi sănătate cu îndelungare de zile.

Pe cei mutaţi întru dreapta credinţă şi pocăinţă, din viaţa aceasta a noastră, fă-i să locuiască împreună cu îngerii şi cu toţi sfinţii, pentru cei ce s-au sfârşit de moarte năpraznică, roagă-L pe Fiul tău milostiv să le fie, iar pentru toţi cei răposaţi fără să aibă rudenii care să roage pe Fiul tău pentru odihna lor, singură fii neîncetată şi caldă rugătoare, ca toţi, în Cer şi pe pământ, să te cunoască pe tine ca pe o sprijinitoare neînfruntată a neamului creştinesc şi, cunoscându-te, să te slăvească pe tine şi prin tine pe Fiul tău, cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Cel de o fiinţă Duhul Său, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

________________________

Sursă: Cuvântul Ortodox, Predica Părintelui CIPRIAN NEGREANU (Bisericuța studenților, Cluj-Napoca) la praznicul IZVORULUI TĂMĂDUIRII, 2012: http://www.cuvantul-ortodox.ro/maica-domnului-izvorul-tamaduirii-sufletelor-intristate-predica-parintelui-ciprian-negreanu-audio-text-omul-care-intelege-cel-mai-bine-suferinta-inimilor-frante/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Doar Isus este MIJLOCITORUL !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.