Înaintașii noștri aveau evlavie la Maica Domnului și ea îi scăpa întotdeauna din nevoi și necazuri

Suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu cu credința cea dreaptă. Sfântul Apostol Andrei a adus Evanghelia în ținuturile noastre și ea continuă să se transmită din generație în generație.

Cu toate acestea, noi, cei de azi, suntem mai slabi în credință decât bunicii și străbunicii noștri. Credința noastră este mai mult cu numele și mai puțin cu fapta.

Inaintasii nostri aveau evlavie la Maica Domnului

Inaintasii nostri aveau evlavie la Maica Domnului: Ganduri din Ierusalim

Cei de dinaintea noastră se rugau mai mult, posteau mai mult, se raportau mai mult la Dumnezeu. Erau mai aproape de Biserică, de sfinți, de Maica Domnului.

Credința și Biserica era pentru ei liman de izbăvire la vreme de încercare. Prin toate greutățile au trecut cu ajutorul lui Dumnezeu, pe care l-au nădăjduit și l-au cerut.

Arhimandritul Chiril Pavlov face referire la credința puternică a strămoșilor noștri și spune că cei din trecut erau oameni cu frică de Dumnezeu, în sensul cel bun. Adică nu se abăteau de la porunci și le țineau cu strictețe.

Erau oameni foarte temători de Dumnezeu și aveau credință tare și adâncă în mijlocirea cerească a Maicii Domnului”.

Și Dumnezeu le răsplătea după credința lor. Pe măsura nădejdii lor era și ajutorul pe care-l primeau de la Dumnezeu.

Și Împărăteasa cerească nu lăsa fără răspuns credința lor, ci trimitea totdeauna ajutor tuturor cleor care alergau la ea cu nădejde”.

Generațiile trecute aveau în mod deosebit o mare evlavie la Maica Domnului și se rugau ei cu ardoare în diferite probleme ale vieții.

Este greu să arătăm vreun necaz sau nenorocire de care să nu-i fi izbăvit Maica Domnului când ei alergau la ea cu credință și rugăciune fierbinte”.

În vechime nu existau atât de multe opțiuni de tratament sau de soluționare a problemelor. Nu erau medicamente, doctori și aparaturi tehnologice. Singura scăpare era cea de sus – Domnul și Maica Domnului. Și minunile nu întârziau să apară pentru cei care se rugau cu credință și durere.

Prin mijlocirea și ocrotirea ei erau tămăduiți cei care sufereau de boli cu neputință de tămăduit. Mulți erau izbăviți de moarte năprasnică, de tâlhari, de înec, de foc, de îngheț. Prin mijlocirea ei se curmau nenorocirile omenirii. Incendiile, foametea, războaiele. Sate, orașe și regiuni întregi, prin rugăciunile Împărătesei cerești, erau izbăvite de boli aducătoare de moarte și pierzătoare. Și multe alte exemple ale ocrotirii ei cunosc dreptslăvitorii creștini”.

Citește și

Spuneți această rugăciune scurtă către Maica Domnului și vă va acoperi de tot răul
Câtă vreme o avem pe Maica Domnului, nu suntem singuri, nu suntem lipsiți de sprijin și ajutor
Când toți te-au părăsit, a mai rămas cineva lângă tine: Maica Domnului
Rugăciune către Maica Domnului pentru ieșirea din necaz

Sursă articol: Arhimandritul Chiril Pavlov, Prin rugăciune la Maica Domnului toate necazurile își găsesc rezolvarea, Doxologia: https://doxologia.ro/prin-rugaciune-la-maica-domnului-toate-necazurile-isi-gasesc-rezolvarea

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.