Rugăciune către Maica Domnului „Alină întristarea mea”

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, înaintea icoanei sale „Alină întristarea mea” Maica Domnului este cu adevărată alinătoarea întristaților și bucuria deznădăjduiților.

Chiar și pe coperta Paraclisului Maicii Domnului se menționează că acesta se citește la vreme de întristare.

Rugaciune catre Maica Domnului alinatoarea intristarilor noastre

Rugaciune catre Maica Domnului alinatoarea intristarilor noastre

Rugăciunea către Maica Domnului, alinătoarea durerilor noastre

Orice rugăciune, cât de mică, pe care o înălțăm din inimă către Maica Domnului ne aduce mângâiere și tihnă. Cu toții putem simți adierea blândeții, milei și iubirii ei de oameni.

Căci ea ne iubește pe noi mai mult decât o mamă. Ea are iubirea Fiului ei în inima ei și cu această iubire adâncă ne iubește.

Citește și – Nu este om pentru care Maica Domnului să nu fi vărsat vreo lacrimă

Am văzut purtarea ei de grijă față de cei aflați în diferite nevoi atunci când L-a însoțit pe Fiul ei la nunta din Cana Galileii. Fără să o roage nimeni, ea a remarcat că nuntașii nu mai avea vin și din cauza asta se aflau în dificultate.

Nu a pregetat să Îl roage pe Fiul ei, despre Care știa că poate să facă orice, să îi ajute. Și, cu toate că încă nu sosie „vremea Lui”, Mântuitorul a ascultat-o și i-a împlinit cererea.

Iată cum s-a purtat Maica Domnului față de niște necunoscuți, pe când era în trup. Dar acum, când se află în cer aproape de Fiul ei, cu atât mai mult se caută să ne ajute, căutând la nevoile fiecăruia.

Inima ei este permanent străpunsă de suferințele oamenilor pe pământ, dar suferă și din pricina păcatelor pe care le facem și cu care Îl rănim pe Fiul ei. 

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea necazurilor 

Cei care au evlavie la Maica Domnului se roagă ei în toată vremea și în tot locul. Și în necaz, și în boală, și în bucurie. Ea este nădejde creștinilor și cea care mijlocește neîncetat pentru mântuirea noastră.

Când ne gândim la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu avem în minte un chip pururea înduioșat, plin de milă și de compasiune față de neamul omenesc. 

Este cu neputință să nu simțim mângâierea ei caldă când o chemăm în rugăciune, care se așterne ca un balsam peste sufletele întristate și lipsite de speranță.

Rugăciune către Maica Domnului la icoana „Alină întristarea mea”

Nădejdea tuturor marginilor pământului, Preacurată Fecioară, Doamnă de Dumnezeu Născătoare, mângâierea noastră! Nu te îngrețoșa de noi, păcătoșii, căci spre milostivirea ta nădăjduim.

Stinge văpaia păcatului, cea aprinsă în noi, și înrourează cu pocăință inimile noastre cele uscate. Curățește mintea noastră de gândurile păcătoase. Primește rugăciunile aduse ție din inimă cu suspinuri.

Fii mijlocitoare pentru noi înaintea Fiului tău și Dumnezeu, și abate mânia Lui cu rugăciunile tale de Maică.

Tămăduiește rănile noastre sufletești și trupești, Doamnă de Dumnezeu Născătoare. Alină bolile sufletelor și trupurilor, potolește viforul bântuirilor vrăjmașului, înlătură povara păcatelor noastre, și nu ne lăsa pe noi să pierim până în sfârșit.

Și alină inimile noastre zdrobite, ca să te slăvim până la suflarea noastră cea de pe urmă. Amin”.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului „chezașa celor păcătoși”

Sursă: Doxologia, Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, înaintea icoanei sale „Alină întristarea mea”: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-catre-preasfanta-nascatoare-de-dumnezeu-inaintea-icoanei-sale-alina-intristarea

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.