Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea necazurilor

Rugăciunea către Maica Domnului este una din cele mai folositoare rugăciuni pe care creștinii le pot citi la vreme de necaz și întristare.

Sunt clipe în viața noastră când suntem încercați personal de anumite greutăți. Și sunt momente când împreună, cu toții suntem încercați și strâmtorați de greutăți.

Rugaciune catre Maica Domnului pentru potolirea necazurilor

Rugaciune catre Maica Domnului pentru potolirea necazurilor

În astfel de momente, nu avem altă mijlocitoare mai fierbinte și mai puternică decât pe Maica Domnului.

Ea este comoară de tămăduiri neîmpuținată și necheltuită pentru cei care bolesc, este bucuria celor mâhniți, acoperitoarea celor primejduiți, sprijinitoare bătrânilor și maică orfanilor.

Preasfânta Fecioară cutreieră pământul în lung și în lat cu privirea ei blândă, căutând la suferința și la lacrimile celor care pătimesc. Iar acoperământul ei se întinde peste toți cei năpăstuiți și urgisiți.

Citește și: Rugăciune către Maica Domnului – izvorul tămăduirilor în necazuri și suferințe

Pe cine să chemăm cu mai multă nădejde decât pe ea, pe Împărăteasa cerului și a pământului, care se află mai presus decât toate cetele îngerești și decât toți sfinții!

Rugăciunea către Maica Domnului încălzește sufletul, risipește întristarea, potolește fierbințeala și alungă deznădejdea. Orice rugă înălțăm către ea, ne aduce în inimă pace, bucurie și alinare.

Nimeni din cei ce aleargă la dânsa nu iese rușinat, după cum spune în Paraclisul Maicii Domnului. Ci cerând dar bun, primește dăruirea către cererea cea de folos.

Atunci când nu mai avem nici un ajutor de la nimeni, să apelăm cu toată încrederea la mijlocirea Maicii Domnului.

Citește și: Rugăciune de tămăduire către Maica Domnului

Ajutorului omenesc nu ne încredința, spunem iarăși în Paraclis, căci nu putem răbda săgetările diavolilor și acoperământ nu avem altul mai puternic unde să scăpăm decât numai la acoperământul Maicii Domnului.

Când ne este greu, să ne întoarcem cu fața spre Maica Domnului și să îi cerem din inimă să ne ajute. Și vom simți, negreșit, adierea cea caldă și dulce a prezenței ei. Căci ea permanent veghează și mijlocește pentru noi înaintea Fiului ei.

Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea necazurilor

O, Preasfântă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, ceea ce ești mai presus decât Heruvimii și mai cinstită decât Serafimii, Fecioară de Dumnezeu aleasă, bucuria tuturor celor necăjiți; dă-ne mângâiere și nouă, celor ce suntem în necazuri, că afară de tine altă scăpare și ajutor nu avem.

Tu singură ești mijlocitoarea bucuriei noastre, și ca Maica lui Dumnezeu și Maica milostivirii, stând înaintea Prestolului Preasfintei Treimi, poți să ne ajuți nouă.

Că nimeni din cei ce se roagă ție cu credință nu este rușinat. Auzi-ne și acum, în ziua necazului nostru, pe noi ce cădem înaintea icoanei tale și cu lacrimi ne rugăm ție.

Alungă de la noi toate necazurile și nevoile ce vin asupra noastră, întru această vremelnică viață, și prin atotputernica ta mijlocire, nu ne lipsi pe noi nici de veșnica și nesfârșita bucurie, întru Împărăția Fiului tău și Dumnezeului nostru. Amin”.

Citește și: Rugăciune către Maica Domnului, scăparea neamului omenesc și apărătoare puternică întru suferințele vieții

Sursă: Carte de Rugăciuni, Rugăciuni către Maica Domnului, Acatistul Maicii Domnului „Bucuria tuturor”, Editura Felicitas, Stockholm, 2019, p. 639

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.