Rugăciune către Maica Domnului, scăparea neamului omenesc și apărătoare puternică întru suferințele vieții

Maica Domnului este unul din cele mai mari daruri pe care Dumnezeu le-a făcut omenirii. Din sângiurile ei S-a întrupat Hristos-Domnul, din pântecele ei cel fecioresc S-a născut Mântuitorul lumii și prin ea ne-am împăcat cu Dumnezeu.

Mântuirea întregului neam creștinesc s-a împlinit prin mijlocirea ei. Nimeni nu poate cuprinde cu mintea dragostea fierbinte de mamă a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, sfințenia și neprihănirea ei.

În rugăciunile Bisericii Maica Domnului este mai înaltă decât cerurile, mai curată decât strălucirile soarelui și mai presus de heruvimi și de serafimi.

Este numită „stăpâna lumii”, „mireasă dumnezeiască, „împărăteasa cerului și a pământului”, „comoară de tămăduiri neîmpuținată și necheltuită”, „izvor de milă și lumii scăpare”.

Prefacerea celor necăjiți, izbăvirea celor neputincioși, pacea celor din războaie, liniștea celor înviforați, flămânzilor dătătoare de hrană, bolnavilor cercetare, celor neputincioși acoperământ, toiag bătrâneților“.

Rugăciune către Maica Domnului

Ceea ce ești bucuria cetelor cerești și pe pământ oamenilor tare ocrotitoare, Preacurată Fecioară, miluiește-ne pe noi, cei ce scăpăm la tine, că nădejdile, după Dumnezeu, întru tine Născătoare de Dumnezeu, ne-am pus.

Nu trece cu vederea cererile celor ce se roagă cu credință, ceea ce ești cu totul lăudată, ci primește-le și du-le Fiului tău, Preacurată, lui Dumnezeu, singurul Făcător de bine, că pe tine te-am câștigat ocrotitoare.

Ceea ce ești pururea îndurată, ca una ce ai născut pe Domnul Cel preaîndurat și bun, pe mine, cel ce prin răutatea firii sunt neîndurat și nemilostiv, să nu mă treci cu vederea, Preacurată, și mă întoarce cu rugăciunile tale.

Înstrăinat fiind de Dumnezeu, din pricina răutății, și departe stând, fă-mă, ceea ce ești cu totul fără prihană, unit cu El prin minunată mijlocirea ta, ca să laud măririle puterii tale, dumnezeiască Mireasă.

Tuturor celor răniți și bolnavi de deznădejde te-ai arătat tămăduire fără plată, Preacurată, și liman de mântuire celor ce înoată pe marea vieții acesteia, întru care tot cel ce caută scăpare mântuindu-se, cu credință te mărește, Curată.

Ocrotitoare pe lângă Dumnezeu avându-te pe tine, Preacurată, toți alergăm la sfântă Biserica ta, cerând ajutor de la tine, pururea Fecioară. Deci izbăvește-ne pe noi de răutatea diavolilor, și ne ferește de osânda cea înfricoșătoare, pe cei ce te fericim pe tine.

Tămăduiește patimile inimii mele, te rog Fecioară, ceea ce ai născut pe Doctorul tuturor, și fă-mă părtaș al laturii celor drepți, înduplecând pe Hristos.

Tu ești scăparea cea sigură a neamului omenesc, zid și acoperământ și liman și apărătoare puternică întru suferințele vieții, Prealăudată Născătoare de Dumnezeu.

Ca una care ai adâncime de minuni și izvor de tămăduiri, Preacurată, spală toată întinăciunea cea din păcat a sufletul meu, prin mijlocirile tale.

Împlinirea nădejdilor și dumnezeiesc acoperământ, apărare și zid de mântuire, te-am dobândit pe tine, Maica Cuvântului; strălucește-ne nouă lumina pocăinței.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.