Rugăciune de tămăduire către Maica Domnului

Această rugăciune se găsește la sfârșitul Acatistului Maicii Domnului alcătuit pentru cinstirea Icoanei Pantanassa, vindecătoarea de cancer.

Este una din cele mai vestite icoane făcătoare de minuni ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. A fost pictată în secolul al 17-lea și adusă de la Nea Skiti de către Gheron Iosif Vatopedinul la Mănăstirea Vatoped.

Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”

Prima minune săvârșită prin mijlocirea acestei icoane arată purtarea de grijă a Maicii Domnului față de cei aflați pe căi greșite.

Un tânăr din Cipru a intrat odată în biserica mănăstirii să se închine. Părintele Iosif a putut vedea că în timp ce acesta se îndrepta spre icoană, chipul Maicii Domnului a început să strălucească.

Deodată, o forță nevăzută l-a făcut pe tânăr să cadă la pământ. Când și-a venit în sine, a povestit cu lacrimi viața lui înainte de săvârșirea acestei întâmplări minunate.

Nu era doar necredincios, ci se îndeletnicea cu vrăjitoria. Intervenția minunată a Maicii Domnului l-a determinat să-și îndrepte viața.

Astăzi, icoana Pantanassa este renumită pentru harul vindecării de cancer și al altor boli grave. Foarte mulți bolnavi s-au vindecat de cumplita boală a cancerului după ce au citit Acatistul sau Paraclisul Maicii Domnului „Pantanassa”.

Și în țara noastră se găsesc câteva copii ale icoanei originale: la Biserica Rusă din București, la Mănăstirea Oașa din Alba și la Mănăstirea Șinca Nouă din Brașov.

În Muntele Athos, această icoană este prăznuită la data de 15 octombrie.

_____________________________________________________________________________________________________

Rugăciune către Maica Domnului Pantanassa

O, Preacurată Maică a lui Dumnezeu, Împărăteasă a toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere, înaintea icoanei tale celei făcătoare de minuni. Întoarce-ți privirea spre copiii tăi bolnavi de boli netămăduite, care cad cu credință înaintea sfintei tale icoane.

Și precum pasărea își acoperă cuibul de pui cu aripile, așa acoperă-ne și tu, Fecioară, cu omoforul tău cel vindecător. În acest loc, în care nădejdea se subțiază, mila ta să fie nădejde neîndoielnică.

Aici, unde grijile amare ne copleșesc, dă-ne răbdare și odihnă; unde chinul și deznădejdea se cuibăresc în suflet, fă să răsară lumina necreată a lui Dumnezeu. Mângâie-i pe cei fricoși, întărește-i pe cei slabi, varsă blândețe și lumină peste inimile amărâte.

Vindecă poporul tău cel bolnav, a-tot-milostivă Stăpână, binecuvântează mințile și inimile doctorilor, ca să fie instrumente A-tot-puternicului Doctor Iisus Hristos, Mântuitorul.

Ne rugăm înaintea icoanei tale, ca puterea ta să strălucească în noi, Stăpână și Doamnă. Întinde mâinile tale pline de vindecări, bucuria celor întristați, mângâierea celor îndurerați, ca degrab primind ajutorul tău cel minunat, să lăudăm Treimea cea viață Făcătoare și nedespărțită, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Amin Doamne ajuta la toata lumea!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.