Cu cât mai mare este credința, cu atât mai simplă este rugăciunea
Când ne rugăm, nu trebuie să spunem multe cuvinte, zice Mântuitorul.
Pentru că Tatăl nostru știe de ce avem nevoie și mai înainte de cerere le împlinește. Singura condiție este să avem credință.
A avea credință în Dumnezeu nu înseamnă doar să crezi în existența Lui.
Și diavolul crede în El dar nu vrea să facă voia Lui.
A avea credință înseamnă a te încredere total în ajutorul Său.
A te lăsa în voia Lui. A împlini poruncile Lui și a crede în făgăduința Lui.
Citește și – Credința este puterea sufletului
Credința înseamnă o siguranță lăuntrică pe care nu ți-o poate da nimic altceva din lume. Este o stare de liniște și de bucurie, care vine din faptul că ești deplin încredințat că Dumnezeu conduce viața ta către limanul mântuirii.
Se poate ca drumul nostru să fie unul spinos, plin de ispite și încercări. Însă este drumul pe care Domnul vrea să îl parcurgem, pentru că el ne duce la viața veșnică.
Nimic nu este întâmplător în viața noastră. De aceea trebuie să avem încredere în pronia lui Dumnezeu.
De aceea nu trebuie să ne tulburăm în vreme de necaz și încercare.
Citește și – Trebuie să învățăm să-I încredințăm lui Dumnezeu durerile și neputințele noastre
În astfel de situații ne vom găsi liniștea dacă ne vom gândi la faptul că Dumnezeu a îngăduit acel lucru. Și dacă nu ne-ar fi de folos, nu l-ar fi îngăduit.
Un părinte duhovnicesc a spus că un semn al încrederii în Dumnezeu este de asemenea rugăciunea.
Cu cât mai mare este credința noastră, cu atât mai simplă ne este rugăciunea.
Cel care crede cu toată inima în Dumnezeu nu cere multe lucruri. Pentru că știe că Domnul va rândui cele ce îi sunt de folos
„Când încrederea în Dumnezeu este totală, nu este necesar să te rogi pentru ceva, pentru că Dumnezeu are grijă de ce e nevoie”.
Cel credincios petrece în răbdare și în pace. El este încredințat că la vremea cuvenită, Domnul va împlini dorințele lui, dacă acestea sunt bune.
Rugăciunea plină de credință are mare putere, chiar dacă nu rostim multe cuvinte.
Nimic nu cunoaște mai bine sufletul și viața noastră decât Cel Care ne-a creat dintru început.
Dumnezeu vede ceea ce noi nu vedem. Știe ceea ce noi nu putem ști de mai înainte.
Părinții trebuie să își lase copiii în grija lui Dumnezeu. Oricât de mult s-ar îngriji de creșterea și educarea lor socială și spirituală, e nevoie de ocrotirea lui Dumnezeu.
„De aceea, părinți, încredințați-vă copiii lui Dumnezeu, pentru că voi le-ați dat numai trupul, dar Dumnezeu le-a creat sufletul. Deci este obligat să aibă grijă de el”.
Această credință trebuie să fie în cugetul și în inima părinților.
Rugăciunile noastre trebuie să fie marcate de simplitate și de smerenie.
Când ne rugăm pentru copii sau pentru altcineva, este bine să cerem de la Dumnezeu să se facă voia Lui asupra lor. Să rânduiască viața lor după poruncile Sale și să îi mântuiască precum știe și precum voiește.
Să nu uităm că Dumnezeu îi iubește pe oameni mai mult decât putem noi să iubim. Și el vrea mântuirea lor mai mult decât putem noi să vrem.
Iată un alt motiv să nu ne îngrijorăm niciodată și să avem încredere deplină în pronia Lui cea milostivă și mântuitoare.
Citește și – Puterea rugăciunii făcute cu credință – o pildă frumoasă
Sursă articol: Arhimandritul Ioannikios, Încredințați-vă copiii lui Dumnezeu, iar El va avea grijă de ei, Doxologia: https://doxologia.ro/familie/cresterea-copiilor/despre-cresterea-copiilor