Puterea RUGĂCIUNII făcute cu credință – o pildă frumoasă

Credința este elementul care face o rugăciune „validă” din punct de vedere duhovnicesc. Doar cel care se roagă cu credință poate simți și chiar vedea efectele ei imediate.

Rugăciunea la care trebuie să ajungem noi este ca cea pe care o facem atunci când ne aflăm într-o primejdie sau într-un mare necaz.

Puterea rugaciunii

În astfel de situații, dezbrăcați de egoism, de mândrie și de trufie, ne adresăm cu tot sufletul lui Dumnezeu și ne punem toată viața în mâinile Lui, așteptând ajutorul Său.

Așa trebuie să ne rugăm tot timpul, cu convingerea că Dumnezeu este înaintea noastră, ne ascultă și poate face orice-I cerem, dacă este de folos.

Mitropolitul Antonie Plămădeală relatează o istorioară care arată puterea rugăciunii săvârșite dintr-o inimă înfrântă și plină de credință.

 

O femeie dintr-un sat se îmbolnăvise foarte rău. Avea nevoie de medicamente ca să se trateze, însă farmacia se afla departe de casa ei. Neavând altă soluție, a trimis-o pe fetița ei, care era de vârstă școlară, în satul vecin.

Ajungând la farmacie, primi o sticluță cu picături de la farmacistul care cunoștea boala femeii.

După câteva minute, acela și-a dat seama că îi dăduse fetei o sticluță cu otravă în locul medicamentului pentru inimă, căci era bătrân și nu mai vedea limpede.

Încât nu mai putea să o ajungă din urmă pe fetiță, farmacistul a căzut în genunchi și a început a se ruga cu lacrimi, cerând doar un lucru: ca Dumnezeu să facă o minune și să o împiedice pe fată să ajungă acasă.

Cerința lui fiind dreaptă și puternică, Dumnezeu a ascultat strigătul lui. Pe când încă se afla în rugăciune, fetița intră în farmacie plângând:

– „Domnule, alergând, am căzut și am spart sticluța. Iertați-mă, dar dați-mi altă sticluță. Altfel, mama va muri!”

Vederea acestei minuni îl emoționă atât de mult pe bătrân, încât începu a plânge cu lacrimi, mulțumind lui Dumnezeu că a împlinit cererea lui și a păzit-o pe femeia bolnavă de o moarte ca aceasta.

_______________________

Sursă: Mitropolitul Antonie Plămădeală, Tâlcuiri noi la texte vechi, Sibiu, 1989: https://www.urcusspreinviere.ro/1458/dumnezeu-mereu-raspunde-cererilor-facute-cu-credinta/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.