Mircea Diaconu: Rețeta fericirii este să fii plăcut lui Dumnezeu

Mircea Diaconu este un om credincios. Deși are multe titluri în viața socială – actor, senator, profesor, scriitor și director de teatru, spune despre sine că este de profesie „diacon”.

Dincolo de această notă umoristică se ascunde de fapt o credință puternică în Dumnezeu.

Mircea Diaconu - Reteta fericirii

Mircea Diaconu – Reteta fericirii: Altceva cu Adrian Artene

Bunica de pe mamă a lui Mircea Diaconu a fost preoteasă. Poate de aici moștenirea credinței sale.

Vorbește despre credință în interviurile și emisiunile la care este invitat. La podcast-ul lui Adrian Artene, Mircea a fost întrebat dacă vorbește cu Dumnezeu și ce anume îi cere. Mircea a răspuns că în convorbirea lui cu Dumnezeu nu cere ceva anume.

„Eu nu-I cer. Mă supără oamenii aceștia care se duc și Îi cer lui Dumnezeu ceva. Păi ce, te duci la magazin?” Rugăciunea nu înseamnă (doar) cerere. Nu te duci la Dumnezeu când ai un interes.

Tu te rogi la El să te protejeze, să te înțeleagă”. Mulți merg la Biserică (doar) când au o problemă, un necaz. Nu este nici acesta un lucru rău, însă Dumnezeu nu trebuie privit ca pe un tonomat de îndeplinit dorințe.

Mă duc că am un interes, să-mi treacă nu știu ce boală sau să-mi intre copilul la facultate”.

Mama lui Mircea a întrebat-o odată pe mama ei, ce anume să facă în viață pentru a fi fericită. Iar ea i-a dat un răspuns neașteptat:

Mămică, să fii plăcută lui Dumnezeu! Deci asta e treaba noastră: să trăim fiind plăcuți lui Dumnezeu”. Aceasta este rețeta fericirii, văzută prin ochii unei preotese. 

Tot ce facem din prisma credința trebuie să plece dintr-o inimă iubitoare, iar nu din frica lui Dumnezeu. Relația corectă a noastră cu Dumnezeu nu trebuie bazată (doar) pe frică.

Încerc să trăiesc așa încât să fiu plăcut lui Dumnezeu. Nu e ceva spectaculos, nu  e ceva ieșit din comun. Nu număr mătăniile”.

Mircea Diaconu a mărturisit că alege să meargă doar în locurile unde a simțit prezența și harul lui Dumnezeu.

Mă duc la anumite biserici, unde am simțit niște lucruri. În altele nu simt nimic. Eu dacă nu simt, nu stau”.

Citește și: Credința nu este o construcție logică, ci o stare reală – Părintele Sergiy Baranov

Sursă articol: Altceva cu Adrian Artene, Definiția Fericirii. Actorul Mircea Diaconu: „Să fii plăcut lui Dumnezeu! Asta e treaba noastră”: https://www.youtube.com/watch?v=6Alfp4XSeyo&ab_channel=AltcevacuAdrianArtene

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.