Dr. Radu Tincu: „Fără Dumnezeu nu există medicină”

Este îmbucurător să vedem tot mai mulți medici care mărturisesc deschis credința în Dumnezeu și care Îi recunosc intervenția și „contribuția” în actul vindecării.

Fără Dumnezeu nu există medicină – a spus dr. Radu Țincu într-un podcast recent. Dr. Tincu este medic primar de terapie intensivă și toxicologie.

Fara Dumnezeu nu exista medicina

Fara Dumnezeu nu exista medicina: Damian Drăghici

Fără Dumnezeu nu există vindecare

Această afirmație poate părea puțin deplasată pentru medicii care se încred doar în propriile lor cunoștințe și aptitudini.

Pentru dr. Țincu, existența lui Dumnezeu este cât se poate de evidentă, în ciuda intrigilor pe care le provoacă în rândul colegilor.

„Vai de mine, un om conferențiar universitar științific, publici atâtea articole, cum poți să crezi în Dumnezeu?”

Când spune că fără Dumnezeu nu există medicină, dr. Țincu se referă la faptul că fără intervenția divină nu poate exista o vindecare reală, totală, completă a omului.

„Cred că locul cel mai prezent unde Dumnezeu este, este în medicină. Pentru că aici ne luptăm cu moartea”.

Oamenii nu-s bolnavi numai cu trupul, ci și cu sufletul 

Pacientul care îți calcă pragul este trup și suflet, consideră medicul. Oamenii care vin la mine nu-s bolnavi doar cu trupul, sunt bolnavi și cu sufletul lor, sau poate chiar mai mult cu sufletul”.

Un om bolnav trebuie abordat holistic. El are nevoie de o vindecare totală a ființei sale.

Medicina are nevoie de Dumnezeu, pentru că omul este trup și suflet. Nu-și lasă la intrarea în cabinet sufletul și intră cu el acolo. Medicul este parțial teolog, pentru că trebuie să îl asculte și trebuie să îi înțeleagă suferințele sufletești”.

Multe din bolile organice, trupești, au o cauză spirituală. De aceea nu este suficient să prescrii niște pastile sau injecții.

Când cineva îți spune că bea dintr-o problemă sufletească, tu degeaba îi tratezi dependența de alcool dacă neglijezi problema sufletească. Aici este chintesența”.

Dumnezeu este prezent chiar și la cei care nu cred

Cei mai mulți dintre bolnavii internați se deschid spre Dumnezeu și cer ajutorul Lui. Simt nevoia să să spovedească, să își curețe sufletul de păcate.

Eu am o grămadă de pacienți care au cerut să fie spovediți pentru prima oară pe patul de spital pentru că ceva din interiorul lor le-a spus că trebuie să facă asta”.

Inclusiv aparținătorii solicită intervenția preotului spitalului, ajutor care constă în rugăciunea pe care acesta o poate face pentru cei bolnavi.

Cheia succesului în medicină este să-l apropii pe pacient de Dumnezeu”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă:

Cât de puternică ți-e credința, atât de bună ți-e și sănătatea
Atunci când de la medic nu mai ai șanse, vii la Dumnezeu și dacă ai credință, te vei tămădui!
„Credința în Dumnezeu este cel mai important factor de păstrare a sănătății” – Dr. Adrian Restian
Credința și rugăciunea cresc producția de endorfine și ajută la vindecarea bolnavilor – neurologul Ovidiu Tudor
Credința influențează fericirea, calitatea vieții, longevitatea și depășirea bolilor

Sursă articol: Damian Drăghici, „Fără Dumnezeu nu există medicină!” Dr Radu Țincu, medic primar terapie intensivă și toxicologie: https://www.youtube.com/watch?v=b_HDqHSufVA&ab_channel=DamianDraghici

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.