Credința influențează fericirea, calitatea vieții, longevitatea și depășirea bolilor

Credința are un rol esențial în managementul bolilor. Este un lucru dovedit științific.

Oamenii credincioși depășesc mai ușor problemele de sănătate pe care le au, operațiile sau traumele prin care trec. Primesc mai ușor vestea unui cancer și au o evoluție mai bună a sănătății fizice și psihice.

Credinta influenteaza fericirea, calitatea vietii, longevitatea si depasirea bolilor

Credinta influenteaza fericirea, calitatea vietii, longevitatea si depasirea bolilor

Factorul spiritual în evoluția bolnavilor

Există dovezi solide care atestă rolul credinței în sănătatea generală a omului. Elementul spiritual este un factor determinant al longevității și calității vieții pacienților. Mai ales în cazul celor cu boli grave sau incurabile.

Majoritatea medicilor recunosc faptul că starea sufletească sau bunăstarea spirituală a pacienților au un rol important în evoluția acestora.

Citește și – „Credința în Dumnezeu este cel mai important factor de păstrare a sănătății” – Dr. Adrian Restian

Cu toate acestea, practica spirituală este de multe ori ignorată în îngrijirea bolnavilor. Puțini doctori îi recomandări legate de terapiile spirituale. Puțini sunt cei care își îndrumă pacienții spre spovedanie, spre rugăciune.

Vindecarea trupului fără suflet este incompletă

Includerea terapiilor spirituale în procesul de vindecare este esențială pentru deplina vindecare. Medicina integrativă vede omul ca un întreg, alcătuit din trup și suflet, partea văzută și partea nevăzută.

Corpul biologic nu poate atinge o stare perfectă de echilibru și sănătate desăvârșită dacă sufletul nu primește tratamentul necesar.

Cuvântul sănătate din limba engleză „health” vine dintr-o denumire veche „whole” și „holy”, care înseamnă „întreg” și „sfânt”.

Credința este o energie puternică și întăritoare

Credința este o sursă de forță și rezistență. Ea dă sens vieții și întâmplărilor. Viața fără Dumnezeu este lipsită de scop, de direcție, de farmec și de speranță.

Pentru cel credincios, bolile și încercările au un rost profund. Suferința îl întărește și îl face mai puternic și mai înțelept.

Bolnavul care nu crede în Dumnezeu nu înțelege rostul suferinței sale și nu găsește motivele necesare pentru a lupta.

Citește și – Când vin necazurile, luați colacul de salvare: credința în Dumnezeu

Persoanele credincioase găsesc în credință și în rugăciune un sprijin puternic în vreme de încercare. Găsesc în rugăciune ușurare, mângâiere și ajutor în situațiile de boală, stres emoțional, pierderi și doliu.

Credința îmbunătățește viața bolnavilor de cancer

Există în practica clinică bolnavi de cancer care cu ajutorul credinței depășesc mai ușor diagnosticul și tratamentul.

Studiile au confirmat acest lucru. O cercetare apărută în Jurnaul Internațional de Pshiologice Indiană a arătat că persoanele care cred că viața lor are sens și scop sunt mai fericite și mai împlinite decât persoanele necredincioase.

Citește și – Credința și rugăciunea cresc producția de endorfine și ajută la vindecarea bolnavilor – neurologul Ovidiu Tudor

Un studiu, publicat în jurnalul „JAMA Netword Open” a asociat că spiritualitatea și religia cu niveluri mai mici de depresie, anxietate și oboseală în rândul adolescenților și adulților tineri cu cancer.

Rugăciunea pentru cei bolnavi

Nu doar credința și rugăciunea personală îl ajută pe un bolnav să facă față suferinței, ci și credința și rugăciunea celorlalți.

Când ne rugăm pentru cineva bolnav, acesta primește mângâiere sau chiar vindecare de la Dumnezeu. Prin rugăciune se pot influența cursul unei boli, traseul vieții unui om bolnav și chiar șansele lui de mântuire.

Sursă articol: Donnie, The role of spirituality in health management, Donnieyance: https://www.donnieyance.com/the-role-of-spirituality-in-health-management/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.