Atunci când de la medic nu mai ai șanse, vii la Dumnezeu și dacă ai credință, te vei tămădui!

Acestea sunt cuvintele unei preot din Alba. Părintele Roșca Andrei de la parohia ortodoxă Răchita i-a adresat medicului Raed Arafat o scrisoare emoționantă.

Preotul își exprimă durerea provocată de faptul că bisericile sunt închise, iar toate celelalte instituții sunt deschise.

Credinta in Dumnezeu si rugaciunea stimuleaza vindecarea bolilor

Cand medicul nu te poate vindeca, vii la Dumnezeu

Biserica nu este un loc în care mergi să te recreezi, să te distrezi sau să te destinzi. Biserica nu este magazin, nu este un spațiu cultural.

Biserica este spital. Un spital duhovnicesc, în care intri ca să te vindeci.

De ce atunci, în această stare de urgență cauzată de pandemia de Coronavirus autoritățile îngăduie spitalelor să funcționeze iar Biserica, în care se păstrează de veacuri leacul nemuririi – Sfânta Împărtășanie – este încuiată?

Medicul creștin Pavel Chirilă spune că doctorii din ziua de azi sunt educați să fie doar medici ai trupurilor, nu și ai sufletelor.

Or, meseria de medic implică ambele părți constituente ale omului: corpul fizic și sufletul.

Preotul duhovnic nu este cu nimic mai prejos de un medic de trupuri. El este doctor de sufletele, iar sufletul este mai important decât trupul, ne spune Mântuitorul.

Biserica este un loc al vindecării. În Biserică sunt oameni vindecați și oameni în curs de vindecare.

De aceea dr. Pavel Chirilă spune că Biserica este mai mult decât o instituție, ea este o lucrare neîncetată.

Un loc în care oamenii vin să se tămăduiască de patimile lor sufletești și trupești. La ea alergă și cei sănătoși, pentru că prin Sfintele ei Taine își păzesc sănătatea și câștigă mântuirea.

Medicii trebuie să fie conștienți de limitele medicinei, ale mijloacelor științifice și ale puterilor omenești.

Ei trebuie să înțeleagă aportul incomensurabil al ajutorului dat de Dumnezeu în procesul de vindecare al bolnavilor.

Dumnezeu lucrează prin medicii credincioși. Prin forțele și cunoștințele lor proprii nu ar izbuti nimic dacă nu ar ajuta Dumnezeu.

Citește și: Rugăciune pentru boli care nu pot fi vindecate cu puteri sau mijloace omenești

Nu în ultimul rând, Biserica este locul în care oamenii vin să se întărească în credință, să capete nădejde, să dobândească putere în lupta cu bolile și necazurile.

Să înțeleagă sensurile adânci ale suferinței și să primească înțelepciune.

 „După aproape patru decenii de practică medicală, pot să mărturisesc că oamenii bolnavi care trăiesc în Biserică sunt mult mai liniștiți, mai siguri pe ei, și în ciuda semnelor obiective de boală gravă, simptomatologia subiectivă este redusă, estompată, iar deznădejdea absentă”.

Însingurarea și ruperea de Biserică fac mai mult rău decât bine. Harul Duhului Sfânt se pogoară în Biserică, prin invocarea Lui de către preot.

Omul care se roagă acasă nu se poate umple de harul (ajutorul) lui Dumnezeu.

Citește și: Redobândirea liniștii sufletești – singura cale de tămăduire a lumii agitate, nervoase, însingurate și debusolate în care trăim

„Hristos lucrează vindecător în Sfintele Taine”.

Scrisoare deschisă către medicul Raed Arafat

Redăm câteva fragmente esențiale din scrisoarea preotului Roșca Andrei din Alba, către Raed Arafat:

„Domnul doctor, cu stimă, vă deranjează tot un doctor, dar de suflete […] Durerea mea e mare pentru că spitalul dvs. funcționează, dar al meu nu. De câteva zile îmi plâng de milă când intru în Biserică și suntem doar noi trei.

Mă gândesc la credincioșii mei și mă rog nu cumva din vreun accident să nu moară neîmpărtășiți. Știți cum e sentimentul ăla când putea face mai mult dar ceva te-a ținut în loc, dar eșecul a rămas?

Pacienții mei îmi așteaptă tratamentul, dar spitalul e închis, iar acasă (la credincioși) nu am voie să merg, doar pentru urgențe.

Domnule Arafat, sunt omul care vă stimez enorm de mult, nu sunt genul care să pun bețe în roate, dar înțelegeți că mă doare:

– mă doare când Biserica e goală iar autobuzele pline

– mă doare când Biserica e goală iar vămile sunt deschise

– mă doare când magazinele sunt pline iar Biserica e închis

mă doare când piețele sunt pline dar Biserica e goală

– mă doare când știu că oficial, cel mai mare focar de infecție e Biserica și nu mall-ul, piața, marketul sau autobuzul.

Vă mai spun ceva, eu am două sate în grijă din mila Domnului. La Bisericile acestea, 99% din populație sunt cei care îi cunosc pe de rost. […] Deci cu ce e mai contagioasă Biserica decât o piață sau un supermarket unde nu cunoști pe nimeni din cei ce intră sau ies?

Nu vă judec pentru nici o recomandare dată, dar vă rog, deschideți-mi spitalul. Știți bine că medicina are o limită, și că de acolo intervine Dumnezeu. Ați avut/cunoașteți destule cazuri.

Vă rog, lăsați-L pe Dumnezeu să lucreze. Lăsați Biserica deschisă pentru oameni, nu doar pentru preot. Vă implor!

Dacă nu îi dăm voie lui Dumnezeu să lucreze prin preoți și prin oameni, mortalitatea va înghiți lumea!

Domnule Arafat, am credincioși care plâng după tratament, dar eu nu pot oficial să merg să îi tratez. Vă asumați cumva responsabilitatea pentru acele suflete care pot deceda netratate?

În războaie, prigoane, boli incurabile, Biserica NU a fost închisă niciodată. De ce acum? De ce acum e închisă și alte clădiri cu factor mai mare de risc sunt deschise?

Vă rog, fiți deschis și opriți durerea lui Dumnezeu și lacrimile noastre. Lăsați-ne și pe noi preoții să vă fim alături, căci doar împreună dăm tămăduire.

Ce se va întâmpla dacă toți medicii se vor infecta (ex. Suceava), cine va mai tămădui? Preoții, domnule doctor, căci atunci când de la medic nu mai ai șanse, vii la Dumnezeu, și dacă ai credință, te vei tămădui!

Haideți să lucrăm împreună! Noi cu Împărtășania și cu Liturghia, voi cu toată doctoria, și astfel împreună să ne rugăm și să ne dorim ca toți cei din spitale să meargă acasă la familiile lor, iar noi, preoți și medici, să ne îmbrățișăm și să cădem în genunchi mulțumind lui Dumnezeu că împreună am reușit. Încă nu e târziu, dar va fi.

Vă rog, ascultați-mă! Eu mă rog pentru dumneavoastră și toți medicii, și sper într-o minune, dar nu se va putea decât împreună!

Al dumneavoastră, împreună umil tămăduitor, preot Roșca Andrei”.

Surse:

1. Produse Mănăstirești, Dacă nu îi dăm voie lui Dumnezeu să lucreze prin preoți și prin oameni, mortalitatea va înghiți lumea! https://www.produsemanastiresti.ro/blog/articole-duhovnicesti/daca-nu-ii-dam-voie-lui-dumnezeu-sa-lucreze-prin-preoti-si-prin-oameni

2. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, Vindecarea, Editura Christiana, București, 2009

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.