Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună – dr. Leon Dănăilă

Credința în Dumnezeu este un factor important în prevenirea, dar și în evoluția bolilor.

Bolnavii care cred în Dumnezeu și practică rugăciunea au o atitudine mai bună în fața bolii și însuși organismul devine mai puternic.

Credinta in Dumnezeu ii da bolnavului o imunitate mai buna

Credinta in Dumnezeu ii da bolnavului o imunitate mai buna: Ziarul Financiar

Profesorul doctor Leon Dănăilă admite influența pozitivă pe care o are credința asupra stării psihice, sufletești și trupești ale pacienților.

Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună

Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală, pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică”.

Psihicul contează foarte mult în recuperarea dintr-o boală, deoarece gândurile au o încărcătură biochimică. Ele transmit informații la nivelul celulelor și țesuturilor, influențându-le în rău sau în bine, în funcție de conținutul lor.

„Creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3.000 de legături cu celelalte celule”.

Bolnavii care depășesc mai ușor bolile grave sunt cei care au credință.

Neurochirurgul Leon Dănăilă este un titan în domeniul său. Are 90 de ani și încă operează. Palmaresul său numără circa 27.000 de intervenții pe creier, nu ușoare.  

Momentan, este medic primar neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din București.

Puterea gândurilor asupra stării de sănătate

Chiar dacă lucrează cu date sigure și totul este cât se poate de matematic și precis, medicul crede în puterea gândurilor. Dă chiar și un exemplu negativ în acest sens.

„Anumiți conducători, cum a fost Hitler, avea o putere mare de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea”.

În categoria influențelor rele pe care creierul le poate exercita asupra altor persoane intră descântecele sau fenomenele parapsihologice. „Creierul are niște unde care pot influența”.

Gândirea pozitivă ajută procesul de vindecare

La polul opus se află influențele benefice, pe care le are rugăciunea sau credința. Un exemplu bun aici sunt preoții.

„Dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine”.

Gândirea pozitivă are capacitatea să modifice starea pacienților. Ea acționează nu doar pe plan psihic, ci și în plan biologic, ajutând la creșterea imunității.

Medicii, la rândul lor, pot influența starea bolnavilor prin cuvintele, prin gesturile lor, prin starea lor psihică și sufletească.

„Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii”.

Inclusiv rudele și prietenii îi pot ajuta pe cei bolnavi prin cuvinte de îmbărbătare și o gândire optimistă.

Optimismul fortifică imunitatea, în timp ce depresia poate duce la cancer

Doctorul Leon Dănăilă nu se dă în lături în a admite că gândirea are o pondere mare în apariția bolilor. Acestea spune că bolile grave care sunt astăzi în lume se datorează în mare parte gândurilor negative.  

„Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Doctor în biologie celulară: Gândurile și emoțiile noastre influențează genele, boala, sănătatea, capacitatea de vindecare
Multe din boli apar din cauză că nu avem gânduri bune – Starețul Tadei
Gândurile negative neproductive – cum să ne eliberăm de povara lor
Cum să scapi de gândurile care îți pricinuiesc insomnie și neliniște – Sf. Paisie Aghioritul

Sursă articol: Gabriel Dano, Prof. dr. Leon Dănăilă dezvăluie secretul bolnavilor care înving mai ușor boli extrem de grave, Antena 3 CNN: https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/prof-dr-leon-danaila-boli-grave-641700.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.